CFR introduce măsuri speciale de circulație pe calea ferată, din cauza temperaturilor ridicate

Traficul feroviar la nivel național se desfășoară și la această oră în condiții speciale, cu limitarea vitezei de circulație pe anumite intervale de cale ferată, din cauza temperaturilor de peste 40 de grade înregistrate în aer și peste 50 de grade la nivelul solului, aceste măsuri fiind necesare pentru siguranța traficului feroviar.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA menționează faptul că, în intervalele orare în care temperatura în aer depășește deja 35 – 37 de grade în aer, personalul de întreținere a infrastructurii feroviare efectuează permanent revizii suplimentare pe rețea, prin verificarea directă a căii, măsurarea și înregistrarea permanentă a evoluției temperaturilor la nivelul șinei, iar în intervalele orare în care temperatura în șină depăşeşte 50 de grade, pe anumite intervale de stații, unde situația o impune, se reduce viteza de circulație a trenurilor cu 20 – 30 km/h față de viteza normală, astfel încât traficul feroviar să se desfășoare în depline condiții de siguranță.

„Precizăm, de asemenea, faptul că aceste măsuri sunt aplicate de toate companiile de infrastructură și respectă normele de siguranță feroviară în astfel de situații speciale. Vă asigurăm că, personalul de specialitate al CFR SA avizează permanent operatorii de transport feroviar de călători și de marfă (OTF) când se impune reducerea vitezei de circulație și pe ce intervale de stații se va adoptă această măsură, astfel încât operatorii de transport feroviar de călători să informeze pasagerii din trenurile aflate deja în circulație, sau care urmează să circule în ziua respectivă, despre condițiile de trafic”, au precizat reprezentanții companiei.

Totodată, CFR SA recomandă publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informații despre orele de sosire și de plecare a trenurilor în stațiile CFR, la casele de bilete ale operatorului de transport de la care a achiziționat sau dorește să achiziționeze bilet.

„Rugăm călătorii ca în această perioadă să consulte inclusiv site-urile sau paginile de social-media ale operatorilor de transport feroviar, pentru informații actualizate despre condițiile și măsurile impuse în graficul trenurilor înscrise în circulație. Adresăm scuzele necesare călătorilor, în situația în care trenurile cu care călătoresc ajung cu întârziere la destinație, însă aceste măsuri de limitare a vitezei de circulație pe anumite intervale de cale ferată sunt necesare pentru a menține condiții optime și de siguranță pe rețeaua feroviară”, au mai transmis sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*