Cireșele au o sărbătoare a lor, în Coruia, Maramureș

În Maramureș, cireșele au un festival al lor. FOTO Neha Deshmukh

Pe 3 iunie, în localitatea Coruia, comuna Săcălășeni, județul Maramureș au loc o serie de activități dedicate promovării: tradițiilor, obiceiurilor, dansului și portului popular din ”Țara Chioarului”, a obiectivelor turistice și a gastronomiei locale, sub genericul „Sărbătoarea Cireșelor la Coruia” – ediţia 2018.

O îndeletnicire transmisă din moşi strămoşi printre localnicii din satul Coruia, comuna Săcălășeni este cultivarea cu multă dragoste și pricepere a pomilor fructiferi, în special a cireșilor, pomi care au adus faimă satului prin fructele lor fără seamăn pe lume ,,cireșele”, atât de iubite de săteni încât le-au creat o sărbătoare a lor, pe care o ţin cu sfinţenie în fiecare an.

În cinstea lor au creat şi un ansamblu folcloric cu numele ,,Cireșarii din Coruia” care promoveză portul, tradițiile și cântecele păstrate în inimile și sufletele localnicilor, numele așezării în care trăiesc și produsele locale din Țara Chioarului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*