Compania TAROM anunță creșteri semnificative ale valorilor de trafic

Compania TAROM lansează prima ofertă din 2023. FOTO TAROM

Industria aeronautică din întreaga lume încă traversează o perioadă dificilă, odată cu debutul pandemiei de COVID-19, însă, cu toate acestea, compania aeriană națională reușește să supraviețuiască acestei perioade, în special datorită ajustării operațiunilor, restructurării personalului și exploatării unor noi oportunități pe segmentul zborurilor neregulate.

Chiar dacă efectele pandemiei încă se fac resimțite, TAROM anunță faptul că se remarcă un trend ascendent în ceea ce privește traficul aerian comercial și o creștere importantă a valorilor acestuia. Astfel, în luna aprilie, TAROM a transportat aproximativ 160.000 de pasageri pe segmentul zborurilor regulate și 20.000 de pasageri pe segmentul zborurilor de tip charter, o creștere de peste 140 la sută față de aprilie 2021 – aproximativ 66.000 de pasageri transportați pe segmentul zborurilor regulate.

Datele statistice centralizate la nivelul TAROM pentru aprilie 2022 arată o mărire semnificativă a traficului pe segmentul zborurilor regulate interne, coeficientul mediu de încărcare al aeronavelor pentru cursele interne fiind 86 la sută, spre deosebire de 70 la sută în aprilie 2021. Gradul mediu de încărcare al aeronavelor pentru destinațiile externe (curse internaționale către/ dinspre România), în luna aprilie 2022, a fost de 79 la sută. Chiar dacă valorile procentuale actuale sunt îmbucurătoare, menționăm faptul că TAROM a operat puțin peste 2.000 de zboruri în luna aprilie 2022, însă cu o mie mai puține zboruri față de luna aprilie 2019 (perioadă fără COVID-19).

Mai mult, luând act de cererea crescută și ținând cont de aceasta, TAROM a operat modificări în programul zborurilor regulate adăugând noi frecvențe de zbor (față de cele programate) pe relațiile București –> Suceava -> București, București –> Iași -> București, București -> Cluj-Napoca -> București și București -> Tel Aviv -> București, iar pe segmentul zborurilor de tip charter TAROM a crescut frecvența zborurilor către/dinspre Hurghada, Egipt, conectând această destinație cu mai multe aeroporturi din România.

Cu privire la destinațiile din programul zborurilor regulate pentru care nu a existat o creștere, raportată la creșterea generală actuală, putem evidenția zborurile București –> Beirut -> București și București –> Viena -> București. Chiar dacă coeficientul de încărcare al aeronavelor către aceste destinații nu a fost unul în linie cu valorile colective, TAROM nu a operat anulări de zboruri din motive comerciale în luna aprilie, atât pe segmentul zborurilor regulate, cât și pe segmentul zborurilor de tip charter.

TAROM salută cu entuziasm creșterea numărului de călători pentru destinațiile sale, mulțumind pasagerilor că au încredere în serviciile noastre, siguranța și confortul călătorilor fiind valori primordiale pentru noi. Totodată, menținem recomandarea venită din partea Aeroportului Internațional          „Henri Coandă” București ca pasagerii care vor decola la orele de vârf să se prezinte la aeroport cu trei ore înainte de ora programată a zborului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*