ANAT susține soluția Alianței Mondiale a Asociațiilor Agențiilor de Turism pentru salvarea turismului

Zbor cu avionul. FOTO Gerrie Van Der Walt

ANAT, ca membru al ECTAA (organizația internațională care grupează asociațiile agențiilor de turism naționale din cadrul UE) se alătură poziției exprimate de WTAAA și solicita sprijinul guvernului pentru salvarea agențiilor de turism, extrem de grav afectate de efectele pandemiei de COVID-19. Alianța Mondiala a Asociațiilor Agențiilor de Turism (WTAAA) solicită guvernelor la nivel mondial să furnizeze resursele financiare necesare pentru a sprijini consumatorii, agențiile de turism și transportul aerian în ansamblu.

Reprezentând 67 de țări și piețe din întreaga lume și vocea comunității mondiale a agențiilor de turism, Alianța Mondiala a Asociațiilor Agențiilor de Turism (WTAAA) este profund îngrijorată de impactul catastrofal fără precedent al Covid-19 asupra industriei de turism, care compromite viabilitatea din toate sectoarele, inclusiv companii aeriene și agenții de turism, hoteluri, operatori turistici, linii de croazieră, transport la sol de pasageri – inclusiv transportul feroviar – și destinațiile turistice la nivel global.

Companiile aeriene, care sunt unul dintre motoarele activității de afaceri, economice și sociale, se confruntă cu un scenariu extrem de dificil. Avantajul lor principal – avioanele în care călătorim – sunt în mare parte consemnate la sol, neputând genera venituri pentru a-si îndeplini angajamentele asumate. Prin urmare, în măsura în care continuitatea operațională nu este garantată, există riscul ca o eventuală încetare a operațiunilor unor jucători din acest domeniu să genereze un efect de domino cu consecințe extrem de grave, atât pentru industria călătoriilor, cât și pentru economia globală. Acesta este motivul pentru care unele guverne înțeleg corect situația și au aprobat proactiv măsurile de sprijin și planurile de salvare. Totuși, este nevoie de mai mult.

WTAAA susține cu fermitate presiunea IATA pentru ca guvernele de la nivel mondial să furnizeze, cu prioritate, resursele financiare necesare în sprijinul consumatorilor care solicita onorarea serviciilor de transport aerian contractate.

Banii pentru biletele vândute prin intermediul agențiilor de turism – o componentă vitală a lanțului de distribuție – pentru zborurile care încă nu au fost efectuate, au fost încasate de companiile aeriene prin intermediul sistemului de plată IATA-BSP. Prin urmare, cu acest numerar în mână, IATA are datoria de a include creanțele călătorilor ca o componentă a responsabilităților membrilor săi în ceea ce privește rezoluțiile existente și de a se asigura că acestea sunt respectate de companiile aeriene în ceea ce privește îndeplinirea obligațiilor contractuale atât cu pasagerii, cât și cu agențiile de turism. Fără această acțiune imediata, colapsul canalului de distribuție este inevitabil.

WTAAA solicită guvernelor din întreaga lume să include printre toate ajutoarele financiare și alte măsuri de sprijin luate pentru susținerea transportului aerian, sumele necesare pentru sprijinul de care are nevoie în mod disperat comunitatea agențiilor de turism care vând bilete în numele companiilor aeriene. Agențiile de turism sunt o componentă critică a acestui canal, fără de care rezervările biletelor de avion nu pot și nu vor avea loc. În planurile de ajutorare, unde „tichete de călătorie” sunt oferite pe piețe și, în unele cazuri, chiar aprobate de guverne, în locul rambursărilor, trebuie să existe flexibilitate și capacitatea agenților, prin intermediul GDS, de a administra voucherele în numele clienților lor. La rândul lor, banii din sistem trebuie protejați/garantați ca parte a oricărui pachet de ajutor.

WTAAA, ca reprezentant al unui număr mare de asociații comerciale ale agențiilor de turism din întreaga lume, reprezentând canalul independent de distribuție a biletelor de avion la nivel mondial, oferă sprijinul său în căutarea de soluții care să diminueze efectele acestei pandemii fără precedent atât asupra călătorilor, cât și asupra companiilor aeriene și agențiilor de turism. Alinierea la soluții care vor stabili bazele pentru recuperarea rapidă a industriei este esențială pe măsură ce ne îndreptăm către o lume post-pandemică.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*