Cel de-al 17-lea Forum European de Turism, organizat în marja Președinției Consiliului UE deținută de Austria, a avut loc în perioada 1-2 octombrie la Viena

Cristina Tărtăreață a participat la Forum European de Turism. FOTO Facebook/Cristina Tărtăreață

Unul dintre subiectele supuse dezbaterii l-a reprezentat „Strategia UE pentru Regiunea Dunării” (SUERD), având în vedere că România va deține Președinția acesteia în perioada noiembrie 2018 – octombrie 2019. SUERD reprezintă o inițiativă politică a României și a Austriei care are potențialul de a contribui la coeziunea economică, socială și teritorială a UE. 

La acest eveniment a participat din partea României Cristina Tărtăreață  secretar de stat în ministerul Turismului, care a avut și o întâlnire bilaterală cu doamna Elisabeth Kostinger, Ministru Federal pentru Sustenabilitate și Turism.

„Am subliniat importanța actualizării strategiei pe turism la nivelul UE, ea nemaifiind actualizată din 2010, activarea unui grup de lucru pe turism în cadrul Consiliului de Competitivitate (COMPET) pentru a putea obține acordul statelor membre în adoptarea unor concluzii tematice pe turism, dar și necesitatea unei linii bugetare dedicată turismului la nivelul UE în următorul cadru financiar multianual“, a precizat Cristina Tărtăreață.

Reprezentanta Ministerului Turismului țării noastre a avut și o intervenție la finalul evenimentului.

„Am subliniat importanța și necesitatea obținerii celor 3 mari obiective în domeniul turismului reamintind, în același timp, temele prioritare de la nivelul Ministerului Turismului: economia colaborativă și digitalizarea în turism. Consider că este necesară intensificarea dialogului cu instituțiile europene și celelalte State Membre UE sub aspectul coordonării afacerilor europene, dar și menținerea unui dialog permanent atât cu țările din actualul Trio (Estonia, Bulgaria și Austria), dar și cu țările cu care România va forma noul Trio (Croația și Finlanda)“ a declarat Cristina Tărtăreață.

La finalul întâlnirii aceasta a adresat și o invitație, tuturor celor prezenți, de a participa la cele 8 evenimente pe care Ministerul Turismului le va organiza în timpul deținerii Președinției Consiliului UE.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*