„Caravana filmului românesc” revine la Pașcani, în perioada 3 – 5 septembrie

„Caravana filmului românesc” revine la Pașcani, în perioada 3 – 5 septembrie

„Caravana filmului românesc” va fi iar, la începutul toamnei, în Piața din fața Primăriei Municipiului Pașcani. Intrarea este liberă, iar distracția este asigurată de marii actori ai cinematografiei românești, prezenți în comediile în care publicul este invitat în weekendul 3 – 5 septembrie, de la ora 20.30.

Vineri, 3 septembrie, „Veronica” îi așteaptă pe copii. Care, dacă doresc, își pot aduce și părinții, și bunicii. Că doar ei știu bine că nu-s mulți copii pe lume care să dea altora, de bunăvoie, trăistuța primită de la Zână. Mai ales dacă-i fermecată! Ca cea a fetiței Veronica. Dar și când o pierde, străbate lumea, chiar și pădurea fermecată, ca să o găsească! Un film care i-a făcut să viseze pe copii, de când l-a filmat Elisabeta Bostan și până azi. Și să și râdă, cu actori ca Dem Rădulescu, Vasilica Tastaman sau George Mihăiță.

Sâmbătă, 4 septembrie, în „Titanic Vals”, ne distrăm privind aventurile unui biet funcționar de bun simț, victimă a femeilor autoritare din familia sa, care îl vor politician. Omul cere electoratului să nu-l voteze. Dar, cum onestitatea e pasăre rară în politică, votanții sunt fermecați de un „cantidat” care nu minte, așa că îl aleg, în ciuda dorinței sale. Iar când candidatul inocent e marele și inegalabilul Grigore Vasiliu-Birlic, e și publicul sigur că partida de comedie e câștigată.

Duminică, 5 septembrie, o altă repriză continuă de râs vine cu „Cucoana Chirița”. Și ea este asigurată de distribuția în fruntea căreia strălucește regretata Draga Olteanu Matei. Care este și autoarea scenariului bazat pe piesele lui Vasile Alecsandri, ce o au în centru pe această farmazoană incultă, dar cu aere de mare doamnă. În vremea dramaturgului, ridicola Chirița Bârzoi venea de la Paris și snobismul ei se hrănea cu franțuzisme “originale”, de felul celebrului „furculision„. O Chirița de azi ar zice: totul “face sens” sau “mă focusez” pe Guliță! Dar duminică noi râdem cu Chirița cea adevărată.

La toate proiecțiile din cadrul „Caravanei filmului românesc” accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*