Atenționare de călătorie în Portugalia: grevă a personalului de asistență tehnică la sol în aeroporturi

Atenţionare de călătorie în Portugalia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Portugheză că Sindicatul Național al Muncitorilor din Aviația Civilă (SINTAC) a anunțat intrarea în grevă a personalului de asistență tehnică la sol, angajat în structurile aeroporturilor din Lisabona, Porto, Faro și Funchal. Greva va dura până duminică, 28 august, inclusiv, și, astfel, vor fi înregistrate întârzieri în programul de zbor al companiilor aeriene.

În aceste condiții, cetățenii români care urmează să efectueze deplasări în aceste zile sunt rugați să-și confirme zborurile cu companiile aeriene, înainte de a se îndrepta către aeroporturi. Informațiile actualizate permanent referitoare la companiile aeriene afectate de grevă sunt disponibile pe site-ul: https://www.portway.pt/pt/media/noticias/.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351.213.968.812, +351.213.979.982, +351.213.966.463, +351.213.960.866, apelurile la ultimele două numere de telefon fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Lisabona: +351. 927.411.628.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internet: http://lisabona.mae.ro, www.mae.ro, precum și pagina de Facebook a Ambasadei României în Republica Portugheză şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (https://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*