Pasagerul cu numărul 50.000 din istoria Aeroportului Internaţional Braşov este un român stabilit în Germania

Pasagerul cu numărul 50.000 din istoria Aeroportului Internaţional Braşov. FOTO Consiliul Județean Brașov

Pasagerul cu numărul 50.000 din istoria Aeroportului Internaţional Braşov a aterizat luni, 9 octombrie, la ora 15:25, pe pista de la Ghimbav, numărându-se printre călătorii cursei DAN AIR Stuttgart – Braşov.

Este vorba despre Alexandru Rus, un braşovean stabilit de 40 de ani în Germania, venit împreună cu soţia să-şi viziteze fratele din Braşov şi care cu acest prilej a aterizat în premieră pe cel mai tânăr şi mai modern aeroport din ţară.

Pasagerul a fost întâmpinat chiar pe platformă de Şerban Todorică-Constantin – preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Ionel Fliundra – primarul Oraşului Ghimbav, Alexandru Anghel – directorul general al AIBG, şi Silviu Chirtoc, directorul operaţional, din partea cărora a primit un tort şi câteva suveniruri. Pe lângă acestea, compania aeriană i-a oferit un voucher în valoare de 500 de euro pentru achitarea viitoarelor călătorii.

Alexandru Rus şi soţia sa au fost emoţionaţi şi surprinşi de primirea de care au avut parte şi au promis că vor populariza Aeroportul Braşov în rândul tuturor cunoscuţilor din România şi din Germania.

„50.000 de pasageri înseamnă o sumă mare, o cifră extraordinară care îi contrazice pe acei pesimişti care s-au exprimat la începuturi cu privire la rezultatele Aeroportului Braşov. Fiind un aeroport nou, construit de la zero, oricine putea spune orice despre noi. Cea mai mare greutate pentru noi a fost că neavând un istoric, nu puteam şti de unde venim, spre ce ne îndreptăm şi care urma să fie traficul de pasageri pe care să-l contorizăm în fiecare lună. Ne bucurăm că am avut alături de noi parteneri care au avut curajul să deschidă curse încă din prima zi a funcţionării noastre, care au stat alături de noi în toată această perioadă şi au operat cursele chiar dacă au existat anumite sincope, dar toate acestea sunt inerente oricărui început şi în felul acesta am pus bazele unui parteneriat foarte bun”, a menţionat Alexandru Anghel, directorul general al AIBG.

„Am trăit astăzi cel de-al doilea eveniment istoric consemnat la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav: după pasagerul cu numărul 10.000, iată că am avut bucuria să-l cunoaştem şi pe pasagerul cu numărul 50.000. Funcţionăm deja de 116 zile şi dacă ar fi să facem o medie zilnică a pasagerilor ajungem la suma de 431, o dovadă clară că Aeroportul Braşov este viu şi merge din ce în ce mai bine. Avem toate motivele să ne mândrim cu Aeroportul nostru şi suntem încrezători că până la sfârşitul acestui an vom putea atinge cifra de 100.000 de pasageri. În continuare vom face demersurile necesare, astfel încât să mărim programul aeroportului şi sperăm că la sfârşitul anului viitor vom putea ajunge la un program de 24 de ore din 24, 7 zile din 7”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Şerban Todorică-Constantin.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*