Încep lucrările de restaurare ale Castelului Nopcsa din județul Hunedoara

Castelul Nopcsa din satul Săcel, comuna Sântămărie Orlea. FOTO Consiliul Județean Hunedoatra

Execuția lucrărilor de restaurare la Castelul Nopcsa din satul Săcel, comuna Sântămărie Orlea, poate începe, după ce ordinul de începere a lucrărilor a fost emis.

Interesul pentru derularea acestui proiect integrat strategiei locale de dezvoltare economico-socială, furnizând repere pentru atragerea de investiții în zonă, valorificarea forței de muncă disponibilă, a potențialului turistic pe coordonate de ecoturism, agroturism și turism rural sau de aventură, a factorilor de mediu și relief.

Obiectivul general al proiectului este recuperarea și valorizarea patrimoniului material, imaterial și promovarea acestuia în context regional și european.

În prezent, castelul este declarat monument istoric fără a fi deschis publicului din cauza stării avansate de degradare produse de lipsa întreținerii și de vandalizarea clădirii, fiind necesară realizarea de lucrări de restaurare a clădirii pentru introducerea sa în circuitul turistic și deschiderea către public.

Lucrările vor fi executate de asocierea SC Metal Prod West SRL & SC Masecons 2010 SRL, iar valoarea proiectului este de 6,4 milioane de lei. Fondurile au fost alocate prin Programul Național de Dezvoltare Locală și din bugetul județului Hunedoara.

Termenul de execuție a lucrărilor este de 18 luni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*