Atenţionare de călătorie în Italia: pericol de prăbușire a ghețarului Planpincieux (Val Ferret)

Pericol de prăbușire a ghețarului Planpincieux (Val Ferret). FOTO Facebook Valle d'Aosta Fotografia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Italiană că autoritățile locale din Courmayeur, Regiunea Valle d’Aosta, au atenționat cu privire la riscul prăbușirii ghețarului Planpincieux (Val Ferret).

În consecință, începând cu data de 6 august 2020 și până la noi dispoziții, au fost impuse următoarele măsuri de siguranță:

  • ​interzicerea circulației rutiere și pietonale în sensul urcușului, pe strada comunală Val Ferret de la intersecția cu fracțiunea Meyen;
  • evacuarea zonelor de risc din localitate;
  • interzicerea accesului în zonele respective;
  • ​suspendarea circulației rutiere și pietonale pe strada care duce către localitatea Rochefort;
  • suspendarea serviciului de Transport Public Local (începând cu localitatea La Palud).

„În acest context, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care se află sau intenționează să se deplaseze în perioada imediat următoare în localitatea Courmayeur din Regiunea Valle d’Aosta, Republica Italiană, să evite zona Val Ferret și să respecte cu strictețe recomandările autorităților locale”, au precizat reprezentanții MAE.

În plus, se recomandă consultarea informațiilor disponibile pe pagina de internet a Primăriei localității Courmayeur (http://www.comune.courmayeur.ao.it).

De asemenea, MAE reamintește faptul că persoanelor care sosesc în Republica Italiană și care în ultimele 14 zile s-au aflat în România sau au tranzitat România li se aplică obligativitatea supravegherii medicale și autoizolării pentru o perioadă de 14 zile. Sunt exceptați de la această măsură membrii echipajelor mijloacelor de transport de mărfuri / persoane și personalul navigant.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Torino: +39 011 249 57 75; +39 011 249 52 64; +39 011 18 95 83 90, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al oficiului consular al României la Torino: +39 338 756 81 34.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*