Aproximativ 700.000 de persoane au tranzitat frontierele naționale weekendul trecut

Aproximativ 700.000 de persoane au tranzitat frontierele naționale weekendul trecut. FOTO: IGPF

În condițiile sărbătorilor pascale, perioadă în care, conform experienței anilor anteriori se constată o creștere a fluxului de persoane la intrarea în țară, la nivelul Poliției de Frontieră au fost dispuse, pentru sfârșitul săptămânii recent încheiate, măsuri de fluidizare a traficului în punctele de trecere, precum și de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat, fără a se înregistra evenimente deosebite.

Peste 3.800 polițiști de frontieră au fost la datorie, zilnic, desfășurând misiuni de supraveghere și control la frontieră.

A fost folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere, fiind suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieșire din țară, după caz. În urma măsurilor dispuse la nivelul Poliției de Frontieră Române, traficul călătorilor prin punctele de trecere ale frontierei s-a desfășurat cu operativitate.

Potrivit IGPF, în perioada 07 – 09 aprilie, prin punctele de frontieră au efectuat formalitățile de control aproximativ 670.000 de persoane, cetățeni români și străini și aproximativ 174.000 de mijloace de transport, dintre care la intrarea în țară au fost peste 380.000 de persoane și 125.000 mijloace de transport (media zilnică fiind de aproximativ 222.000 persoane cu 57.800 mijloace de transport). Comparativ cu perioada similară din anul trecut (15 – 17 aprilie), în acest an se constată o creștere a valorilor de trafic pe sensul de intrare în țară cu 22 la sută.

Cea mai tranzitată frontieră a fost cea cu Ungaria pe unde, în același interval de timp, au efectuat formalitățile aproximativ 240.600 de persoane, precum și 99.800 de mijloace de transport, atât la intrare cât și la ieșirea din țară, respectiv frontiera aeriană cu 187.300 treceri persoane.

În ceea ce privește punctele de frontieră, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire, cele mai tranzitate au fost Nădlac II, cu aproximativ 90.000 de persoane și 30.000 de mijloace de transport, respectiv PTF Aeroport Henri Coandă (aproximativ 113.000 de persoane).

În urma misiunilor derulate în zona de competență polițiștii de frontieră au constatat, în această perioadă, 176 de fapte ilegale săvârșite atât de către cetățeni români, cât și străini, la regimul frontierei de stat și nu au permis intrarea în țară a 41 de cetățeni străini, care nu îndeplineau condițiile prevăzute de lege.

În continuare, reamintim șoferilor de automarfare că luni, 10 aprilie, până la ora 23.00 (ora României), pe teritoriul Ungariei sunt restricții de trafic pentru autovehiculele de transport marfă, cu o capacitate mai mare de 7,5 tone. La reluarea traficului, din această noapte, se estimează o creștere a numărului de autovehicule care se vor prezenta la control și implicit o creștere a timpului de așteptare. Menționăm ca din punct de vedere al atribuțiilor instituționale, Poliția de Frontieră Română menține legătura cu autoritățile maghiare în vederea dispunerii unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului.

IGPF recomandă participanților la traficul transfrontalier să utilizeze toate punctele de trecere și să verifice situația traficului prin aplicația Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*