CFR Călători se așteaptă la vârfuri de trafic în perioada Sărbătorilor de Paște

CFR Călători informează că în perioada Sărbătorilor de Paște sunt așteptate vârfuri de trafic și va opera cu întreaga capacitate tehnic disponibilă de transport, pentru asigurarea compunerii trenurilor. Astfel, în funcție de evoluția și dinamica traficului de pasageri, vor fi suplimentate operativ trenurile către cele mai solicitate destinații.

În acest context, pentru evitarea supraaglomerării la anumite trenuri, CFR Călători recomandă pasagerilor să își procure din timp legitimațiile de călătorie și să folosească toate trenurile puse la dispoziție în graficul de circulație al zilei. Biletele pot fi achiziționate cu anticipație utilizând următoarele canale:

  • online de pe www.cfrcalatori.ro;
  • din aplicația mobilă “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” (disponibilă în Google Play, App Store și Huawei AppGallery);
  • de la automatele de vânzare bilete din gări;
  • direct de la casele de bilete din gări și agenții de voiaj CFR, de la distribuitorii autorizați (agenții de turism).

Indiferent de canalul ales pentru cumpărare, CFR Călători oferă reduceri importante. De exemplu:

  • biletul dus-întors se poate cumpăra cu o reducere de 10 la sută;
  • la cumpărarea biletelor de la automatele de vânzare din stații cât și online – direct de pe site sau din aplicația de pe telefon – se acordă o reducere de 5 la sută etc.

De asemenea, conform legii, elevii pot călători gratuit, iar studenții beneficiază de 50 la sută reducere la călătoria cu vagoane clasa a 2-a. Toate reducerile sunt prezentate în detaliu pe www.cfrcalatori.ro, în secțiunea Trafic intern/ Oferte și Facilități.

Înainte de călătorie, pasagerilor li se recomandă să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/ sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare. Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcălători.ro, să sune la numărul de telefon 021/9521 sau să se adreseze personalului din stații.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*