FOTO Ministrul Turismului, nemulțumit de modul cum arată stațiunea Costinești

Nereguli în Costinești. FOTO Ministerul Turismului

„Așa ceva nu admitem în România!” – a fost concluzia ministrului antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu, după ce, la sfârșitul lunii trecute, a efectuat o vizită în Costinești, județul Constanța.

„Am vizitat toate stațiunile de pe litoral; am început de la Mangalia și m-am oprit în Constanța. Lucrurile, în linii mari, arată bine, din punctul meu de vedere. La Neptun și la Olimp, dar și în cele două Eforii există în desfășurare lucrări, dar care se vor încheia până la începutul sezonului. În schimb, la Costinești, situația este îngrijorătoare, mai ales în ceea ce privește siguranța turiștilor”, a menționat ministrul Constantin-Daniel Cadariu.

Imediat după vizita independentă a ministrului Constantin-Daniel Cadariu de pe litoral, echipa Direcției Generale Turism a organizat o acțiune de control în stațiunea de interes național Costinești. Neregulile identificate la nivelul structurilor de cazare și a celor de alimentație publică, dar și lipsa de salubrizare a spațiilor publice au fost constatate și de inspectorii delegați ai Ministerului Antreprenoriatului și Turismului (MAT).

În scopul remedierii situațiilor identificate, a fost inițiat dialogul, la sediul ministerului, cu reprezentanții autorităților publice locale din Costinești, ai Biroului de Turism pentru Tineret S.A. (BTT), societate aflată în portofoliul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, care deține majoritatea terenurilor din stațiune, precum și cu BTT Perla Costineștiului S.A.

„O primă serie de măsuri de remediere trebuie implementată până la deschiderea sezonului estival! În caz contrar, vom fi nevoiți să recurgem la retragerea clasificării turistice, care duce la sistarea activității economice a operatorilor de profil din Costinești. Sper să nu ajungem și la retragerea atestării de stațiune turistică de interes național. Din acest motiv, îmi doresc să facem front comun: ministerul, primăria și BTT, precum și toate instituțiile cu rol de control în această speță, astfel încât siguranța turiștilor să fie garantată! În următoarea perioadă, vom avea controale la toți operatorii economici din Costinești care sunt clasificați de noi și, acolo unde se impune, reiterez faptul că vom retrage dreptul de a desfășura activități turistice”, a declarat ministrul Constantin-Daniel Cadariu.

În continuare, MAT va transmite solicitări pentru efectuarea verificărilor conform competențelor, precum și invitația de a forma echipe de control mixte, atât Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratului de Stat în Construcţii, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Instituției Prefectului Constanța, Direcției de Sănătate Publică Județeană Constanța, cât și Administrației Naționale „Apele Române”. Conform legii, sezonul estival în România începe la 1 mai și se încheie la data de 30 septembrie ale fiecărui an.

„Dacă anul trecut reprezentanții mass-media au evidențiat neregulile de pe litoralul românesc, anul acesta îmi doresc să nu mai avem surse de scandal pentru că nu ne putem permite să pierdem niciun turist. Situația pe care am găsit-o în Costinești reprezintă o pată neagră asupra întregii imagini a destinației turistice România. Avem stațiuni care se dezvoltă frumos și care investesc, fiind exemple de bună practică, dar nu ne putem preface că nu le vedem și pe cele care nu ne fac cinste și care chiar ne trag în jos”, a mai precizat ministrul Cadariu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*