ANAT: „Predarea plajelor către operatori, o urgență maximă”

Plaja din Mamaia. FOTO Adrian Boioglu

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) susține că predarea plajelor către operatori este o „urgență maximă” și susține că nu înțelege de ce nu se predau plajele mai devreme, deși acestea vor fi gata până la sfârșitul lunii mai.

Potrivit ANAT, Administrația Națională Apele Române Dobrogea-Litoral a comunicat public, inclusiv operatorilor de plajă că plaja Mamaia – Năvodari va putea fi operabilă de la 1 iulie. Totodată, ABADL a evocat următorul calendar de finalizare/predare a plajelor proaspăt mărite:

  • Până pe data de 15 mai se finalizează plaja Năvodari
  • Până la data de 31 mai se închid lucrările
  • Până la data de 1 iulie se predau tronsoanele operatorilor de plajă.

Drept urmare, reprezentanții ANAT spun că nu înțeleg de ce nu se predau plajele mai devreme, dacă acestea vor fi gata până la finele lunii mai.

„Nu înțelegem de ce nu se predă deja plaja Mamaia, care este gata peste două săptămâni. Chiar nu înțelege nimeni că astfel se pierde un sfert de sezon? ANAT a prezentat situația ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului precum și Ministrului Mediului, dar momentan fără niciun rezultat”, spun sursele citate.

Acestea mai precizează că litoralul românesc reprezintă destinația numărul unu a românilor în sezonul estival, iar lărgirea plajelor constituie un mare atu în plus, inclusiv pentru atragerea, pe viitor, a turiștilor străini.

„Dar până la a vorbi despre incoming, ar fi bine ca statul să sprijine litoralul ca destinație de turism intern, inclusiv prin darea mai rapidă în folosință a plajelor, așteptată atât de către turiști, cât și de către industria turistică”, au mai precizat reprezentanții ANAT.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*