Clasificarea țărilor cu risc epidemiologic, în funcție de rata de incidență, se realizează în trei categorii: verde, galbenă și roșie

Clasificarea țărilor cu risc epidemiologic, în funcție de rata de incidență, se realizează în trei categorii

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat lista țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, criteriile pe baza cărora se stabilesc acestea, precum și a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din acestea în România.

Astfel, clasificarea țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic, în funcție de rata de incidență cumulată la 14 zile, se realizează în trei categorii astfel:

  • Zona Verde – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire  din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mică sau egală cu 1,5;
  • Zona Galbenă – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de  îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este cuprinsă între 1,5 și 3 la 1.000 de locuitori;
  • Zona Roșie – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mare sau egală cu 3 la 1.000 de locuitori.

În funcție de încadrarea țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic, la intrarea persoanelor pe teritoriul României se aplică următoarele măsuri:

  • Pentru persoanele care sosesc pe teritoriul României din zona verde nu se instituie măsura carantinei;
  • Pentru persoanele care sosesc pe teritoriul României din zonele galbenă și roșie se instituie măsura carantinei la domiciliu, la locația declarată sau spațiul special destinat pentru o perioadă de 14 zile.

Hotărârea și Anexa pot fi consultate aici:

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*