Zalăul la pas – excursie pentru descoperirea poveștilor locurilor noastre

Frumusețile Zalăului pot fi descoperite și cu ajutorul unei excursii

Sâmbătă, 24 februarie, de la ora 10, se organizează o excursie în partea de sud a județului Sălaj, numită Țara Călatei, pe traseul Zalău – Sânmihaiu Almașului – Sfăraș – Fildu de Sus – Almașu – Zalău. În traseu sunt incluse mai multe obiective turistice: Biserica de lemn „Sfinții Arhangheli Mihail și Gravil” din Sânmihaiu Almașului; Conacul Szentivànyi și Biserica Reformată din Sfăraș, comuna Almașu; Atelier meșter popular, Nelu Mangău, din Fildu de Sus; Cetatea Almașului din Almașu.

Cei care doresc să petreacă o zi de sâmbătă în alt fel decât de obicei, să vadă locuri pe lângă care poate au trecut de multe ori fără să le fi vizitat sau admirat sunt așteptați să se înscrie Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău, situat în Clădirea Transilvania, Piața Iuliu Maniu nr. 4 – 6, zilnic, între orele 9 – 17, până în 21 februarie.Excursia va fi organizată pentru un grup de 30 persoane.

Acțiunea este organizată de Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău și este parte a proiectului „Circuitul Anotimpurilor”, prin care ne propunem promovarea Municipiului Zalău ca punct de plecare pe diferite trasee turistice din județ. Acest circuit îl organizăm pentru anotimpul iarna, urmând ca, în anotimpurile următoare, să se meargă în zone care sunt cele mai frumoase în acea perioadă.

Costurile, care vor fi suportate individual de către fiecare turist, sînt cele de transport, în valoare de 23,50 lei. Excursia va fi organizată pentru un grup de 30 persoane.

Programul excursiei

ora 09:45 – Punct de întâlnire: Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău

ora 10:00 – Plecare din Zalău

ora 10:30 – Vizită Biserica de lemn „Sfinții Arhangheli Mihail și Gravil”, Sânmihaiu Almașului

ora 11:30 – Conacul Szentivànyi și Biserica Reformată, Sfăraș

ora 12:55 – Vizită Atelier meșter popular, Nelu Mangău, cioplitor în lemn, de figurine în miniatură pentru sticlele umplute cu pălincă, Fildu de Sus

ora 15:00 –Cetatea Almașului, Almașu

ora 16:00 – Întoarcere în Zalău.

Organizatori:Primăria Municipiului Zalău, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*