VIDEO „Trăiește, Muncește, Poftește Românește!”, o inițiativă dedicată românilor din diaspora care s-au întors recent în țară sau își doresc să o facă

„Trăiește, Muncește, Poftește Românește!”, o campanie MEEMA

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, prin Direcția Generală Turism, demarează campania „Trăiește, Muncește, Poftește Românește!”, o inițiativă dedicată românilor din diaspora care s-au întors recent în țară sau își doresc să o facă.

Potrivit reprezentanților MEEMA, mesajul transmis românilor din diaspora este unul simplu: „Vă așteptăm acasă! Avem locuri de muncă pentru voi, în mod special în domeniul HoReCa”.

„Prin această campanie ne dorim să atragem atenția românilor care s-au întors acasă din diaspora și care au fost activi în acest domeniu, că există posibilități absolut onorabile și interesante de a rămâne aici și de a lucra în industria ospitalității din România. Sunt de părere că în ultimii ani, țara noastră a arătat că este într-o creștere din punct de vedere al interesului pentru investitori. Doresc să întăresc afirmația precizând că în luna ianuarie am participat la o conferință în cadrul căreia principalul subiect a fost criza forței de muncă din industria ospitalității. Spuneam la vremea respectivă că ne este teamă să nu fie chiar mai gravă decât o eventuală criză economică, mai ales că în acel moment, după 2019, un an absolut remarcabil pentru turismul românesc, se avea în vedere demararea mai multor proiecte. Între timp, așa cum bine știm, pandemia cu noul coronavirus a schimbat radical planurile gândite și nu numai. Însă, un lucru a rămas real: lipsa forței de muncă”, a declarat Emil-Răzvan Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Direcția Generală Turism.

Reprezentanții MEEMA spun că unul dintre motivele pentru care românii au hotărât să plece din țară este nevoia de a asigura un trai de viață mai bun pentru cei dragi, însă pandemia de SARS-CoV-2 i-a pus pe mulți dintre cei aflați peste hotare în situația de a-și regândi atât perspectivele de viitor, cât și prioritățile.

„Mulți au ales să revină acasă, fără să aibă un plan de rezervă. De aceea, campania #MEEMA – <<Trăiește, Muncește, Poftește Românește!>>, derulată prin Direcția Generală Turism, subliniază un lucru important și anume, că aici, în țara lor, românii care s-au întors sau își doresc să o facă pot avea oportunități de a munci și de a se dezvolta. Domeniul HoReCa are nevoie de forță de muncă. Împreună relansăm economia, turismul românesc, reclădim România și rămânem alături cei dragi!”, susțin sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*