VIDEO Președintele OMD Mamaia Constanța, George Măndilă: “Dacă în Piațeta Cazinou intenționăm să organizăm evenimente artistice, în Piațeta Perla ne-am propus organizăm evenimente pentru copii. Evenimentele încep din mai 2024”

George Măndilă, președintele OMD Mamaia Constanța. FOTO Adrian Boioglu / GoNEXT
George Măndilă, președintele OMD Mamaia Constanța. FOTO Adrian Boioglu / GoNEXT

Președintele OMD Mamaia Constanța, George Măndilă, a afirmat că în Piațeta Cazinou din Mamaia vor fi organizate evenimente artistice, iar în Piațeta Perla vor avea loc evenimente pentru copii. El a mai spus că evenimentele vor debuta din mai 2024.

George Măndilă a organizat o conferință de presă în cadrul căreia a prezentat un bilanț al activității în 2023 și care sunt planurile pentru sezonul estival 2024.

El a povestit despre evenimentele organizate în această vară în Mamaia.

La jumătatea lunii iulie, am început să organizăm la scena din piațeta Cazino a stațiunii Mamaia, evenimente. Această scena an adus-o în stare de funcționare, am adus acolo o serie de spectacole cu diverși artiști cunoscuți din România. De ce? Pentru a oferi turiștilor existenți în stațiune un mod plăcut de a petrece serile de weekend, având în vedere că acești turiști sunt plătitori de taxă de promovare de 1% și este normal să întoarcem în favoarea lor astfel de servicii de entertainment. Evenimentele au fost concepute, după cum se știe, cu un artist la 30 de minute și un artist la 60 de minute, sprijiniți de un prezentator profesionist”, a povestit George Măndilă.

El a prezentat și câteva planuri pe care dorește să le pună în aplicare în 2024.

“Ne propunem să revitalizăm Piațeta Perla din Mamaia cu începere de la finalul lunii iunie, mai exact probabil de Rusalii, cu evenimente în cadrul acelei piațete. Totodată ne propunem să facem câteva filme de promovare asupra destinației turistice Mamaia-Constanța. Ne propunem să facem și câteva infotripuri pentru partenerii externi, atât pentru partenerii media, cât și pentru tour-operatori. Vom avea de ales ori în minivacanța de 1 mai,  ori în minivacanța de Rusalii, sau probabil în weekendul ce va avea loc odată cu Festivalul Neversea”, a declarat președintele OMD Mamaia – Constanța.

Destinația urmează să fie promovată în 2024 la mai multe târguri din turism.

“Vom fi prezenți la târgurile de turism și aici baza o punem pe târgul de turism de la Romexpo din februarie 2024, dar bineînțeles și alte târguri din exterior în momentul în care ministerul va publica sau va comunica oficial care este lista de târguri agreate pentru 2024. Totodată dorim să închem noi parteneriate la evenimentele majore din stațiune.  Așteptăm propuneri din partea patronatelor asociate cu noi în OMD, referitoare la proiecte pentru 2024. Aceste propuneri de proiecte, se vor discuta în adunarea generală a asociaților și, bineînțeles, după aceea le vom bugeta”, a mai spus George Măndilă.

Evenimentele din sezonul 2024 vor începe în luna mai.

“În mai începem la Cazinou. Există o explicație, există o rațiune.  Cazinoul din Mamaia este punctul central al stațiunii. Tot timpul acolo s-au desfășurat evenimentele, în jurul Cazinoului s-a construit povestea stațiunii Mamaia. Dacă la Cazinou intenționăm să organizăm evenimente artistice, la Piațeta Perla ne-am propus să începem să organizăm evenimente pentru copii. Așadar considerăm că zona aceea se va umple undeva după jumătatea lunii iunie și este foarte important că în momentul în care organizăm evenimente acolo să avem și publicul aferent. Nu ne putem permite să organizăm evenimente fără a avea o audiență potrivită. Seria aceasta de evenimente pe care eu o voi propune să fie una generoasă, va avea o anume greutate financiară.

Și va trebui să ținem lucrurile sub control din punct de vedere financiar. Totuși, nu ne bucurăm de un buget foarte, foarte mare. În urma discuțiilor cu patronii din zona Cazinoului a rezultat în această vară că e bine să deschidem de la 1 Mai, iar ei să aibă încredere și curaj pentru a deschide unitățile. Totuși este un business privat și ei știu cel mai bine când anume să deschidă. Eu și echipa OMD ne facem datoria să susținem aglomerația de turiști în zona Cazinoului, începând cu data de 1 Mai. Anul acesta va fi o minivacanță generoasă din ce am studiat calendarul. Și eu cred că două evenimente în minivacanța de 1 Mai, iar după aceea continuarea lor undeva pe 1 iunie și tot așa până undeva la 10 septembrie, e o activitate bună”, a afirmat George Măndilă.

El s-a referit și la bugetul pe care îl are OMD Mamaia Constanța.

“Bugetul, în primul rând am estimările și cifrele lui 2022, respectiv 2023. 2022 și 2023 pe taxa de promovare turistică pe care o plătesc agenții economici, acolo am o medie de obicei se cam păstrează de la un an la un an. Taxa turistică de 1% o cam știu. În principiu din taxa turistică cred că vreo 500 – 600 de mii de euro pe 2023. Nu i-am încasat încă, nu m-am atins de ei ca să știți, am funcționat cu finanțele din anii trecuți, am fost băiat prevăzător și am pus și niște bani deoparte pentru 2024.  Și banii din 2023, plus rezerva pe care am pus-o deoparte, plus ce vine în 2024 pentru a avea un buget mai mare, căci acesta a fost curajul cu care m-am dus la târgurile internaționale de turism, nu ne-am dus acolo doar să ne plimbăm, știam că în momentul când ne întoarcem de acolo și începem să lucrăm din aproape în aproape pentru concretizarea ideilor ce au apărut în întâlniri, vom avea nevoie de buget.

Mizez pe vreo 600.000 de euro din taxa turistică, pe vreo 250.000 de euro din taxa de promovare, deci 850.000 de euro, și cu vreo 400-500.000 de euro puși deoparte, asta ar însemna să intru la 1 ianuarie cu un milion și ceva, plus banii din 2024, alți 850.000. Deci probabil dacă ar fi să fim risipitori, am putea să consumăm vreo două milioane în 2024. Dar vă asigur că cât voi fi eu președinte, nu se va întâmpla acest lucru”, a mai spus George Măndilă.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*