CFR Călători va emite de la 1 ianuarie 2024 abonamentele săptămânale şi lunare, exclusiv în format digital

FOTO arhiva CFR Călători

În continuarea procesului de digitalizare, începând cu data de 1 ianuarie 2024, CFR Călători va emite abonamentele săptămânale şi lunare, exclusiv în format digital, fie tip “Card de Transport”, fie sub formă de cod QR dinamic.  Abonamentele în format digital se vor putea achiziţiona de la casele de bilete și de la  automatele de bilete ale CFR Călători – pe card de transport sau prin aplicația descărcabilă – sub formă de cod QR dinamic asociat unui telefon mobil. Ulterior, abonamentele pe card de transport vor putea fi încărcate și online, nemaifiind necesară prezenţa pasagerilor la casele de bilete sau automate.

Abonamentele digitale se pot achiziţiona după cum urmează:

De la casele de bilete – pe card de transport – toate tipurile de abonamente cu plată: lunare cu număr nelimitat de călătorii, săptămânale, lunare cu 5, 10 sau 15 călătorii (la alegerea clientului);

Online pe site şi prin aplicația pentru telefon – pe card de transport, doar abonamentele lunare (cu număr nelimitat de călătorii) şi cele săptămânale;

Prin aplicația pentru telefon  – sub formă de cod QR dinamic asociat unui telefon mobil

abonamante cu plată integrală: lunare cu număr nelimitat de călătorii și cele săptămânale,

abonamente cu gratuitate sau reducere după caz pentru elevi și respectiv studenți.

De la automatele de bilete ale CFR Călători – pe card de transport – doar abonamentele lunare (cu număr nelimitat de călătorii) şi cele săptămânale.

Abonamentele cumpărate prin aplicația “CFR Călători bilete online” sub formă de COD QR dinamic  pot fi utilizate numai pe ruta și la rangul de tren pentru care au fost emise. În această etapă de dezvoltare a aplicației, pentru acest tip de abonament este posibilă rezervarea locului de la personalul de tren, în măsura în care există locuri libere.

 

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*