Vești bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă, s-au deschis încă două pârtii la Șureanu

Schior pe pârtie

Turiștii care se vor afla zilele următoare în Munții Șureanu vor putea practica sporturi de iarnă și pe pârtiile A1 și C4, pe lângă pârtia A3 care este deja deschisă, au transmis reprezentanții Domeniului Schiabil.

Cele două pârtii, A1 (în lungi dee 1.650 de metri) și C4 (în lungime de 830 de metri), s-au deschis de sâmbătă, 18 ianuarie.

„Chiar dacă la noi a fost soare în ultimele zile, datorită muncii depuse de echipa nostra, începând de sâmbătă, 18 ianuarie 2020 se deschid pârtiile A1 și C4, pe lângă pârtia A3 care este deja deschisă. Vă așteptăm pe pârtii!”, au transmis reprezentanții Domeniului Schiabil Șureanu.

Starea pârtiilor Domeniului Schiabil Șureanu:

  • Pârtii existente: 10 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_2; C_3; C_4; S_1; S_2; S_3)
  • Pârtii funcționale: 4 (A_1; A_3; C_4; pârtia-școală)
  • Lungime totală a pârtiilor și racordurilor existente: 18 km
  • Instalații de transport pe cablu: 3 (2 teleschiuri, 1 telescaun)
  • Altitudine maximă: 2.010 m
  • Tunuri de zăpadă: nu
  • Nocturnă: nu
  • Pârtii pentru sănii: da

În ciuda absenței grave a ninsorilor, care a făcut ca stratul de zăpadă să fie tot mai subțire și mai înghețat pe pârtii, sezonul continuă la Domeniul Schiabil Șureanu. Pentru multă vreme a fost deschisă doar pârtia A_3, însă eforturile imense din ultimele zile au făcut ca alte două pârtii (A_1; C_4) să fie din nou în stare bună. Ele au fost redeschise începând cu ziua de sâmbătă, 18 ianuarie. În absența unor tunuri de zăpadă – a căror necesitate s-a dovedit, pentru prima oară în istorie, anul acesta –, s-a lucrat cu ratrack-ul, atât cât s-a putut, dar s-a lucrat și cu lopata și cu prelata, pentru a căra zăpada din zonele de off-piste, astfel încât să fie acoperite porțiunile cu iarbă și piatră de pe pârtii.

Acces unic spre pârtii: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță față de Sebeș: 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h (fără popasuri).

Starea drumului între Sebeș și lacul Oașa (62 km): drumul este asfaltat, fiind accesibil pentru orice tip de mașină. Între barajul Tău și barajul Oașa există din ce în ce mai multe porțiuni cu gropi în asfalt, așadar încercați să circulați cu viteză reduză.

Starea drumului forestier lacul Oașa – Domeniul Schiabil Șureanu (18 km): drumul se prezintă acceptabil, este acoperit de zăpadă, dar sunt necesare lanțurile. Există multe porțiuni cu gheață și cu șleauri adânci pe direcția de mers, care vă pot incomoda în cazul în care două mașini, aflate în contrasens, trebuie să treacă una pe lângă cealaltă. Recomandăm prudență și răbdare.

Pârtii și instalații de cablu: începând cu ziua de sâmbătă, 18 ianuarie sunt pârtiile A_1 (cu racord spre C_4), A_3 (cu racord ocolitor în off-piste), C_4 și pârtia-școală. Predomină porțiunile cu gheață, în special pe A_3. Zonele de off-piste sunt complet inaccesibile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*