„Caravana filmului românesc” poposește la Curtici, în perioada 20 – 22 august

Vineri, 20 august, ora 22.00: POKER Regia: Sergiu Nicolaescu

E vară, e caniculă… așa că unde e mai bine decât la ștrand? Prin urmare, la Ștrandul Termal din Curtici vă așteptăm trei seri la rând, în perioada 20 – 22 august, de la ora 22.00, la „Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale”. Și cu blonda din dotare, fatala Jojo!

Cu ea începem vineri, pe 20 august și cu „Poker”, comedia semnată în 2010, de Sergiu Nicolaescu. Ce face blonda în film? Ca toate blondele, privește detașată, căci e amantă de senator, n-are griji. Se uită cum finanțatorul ei face totul ca să câștige cât mai mult din afacerile necurate, dar bine mascate, puse la cale cu prietenii lui la fel de respectabili. Numai că nici ei nu se lasă mai prejos: arhitectul cu buzunarele pline, chirurgul cu relații și mafiotul descurcăreț țintesc și ei la chinta roială. Și cine câștigă, de fapt, la jocul de poker, care le-a devenit obicei încă de când chiuleau conștiincios de la școală? Răspunsul îl vor afla spectatorii care vor alege se petreacă seara de vineri împreună cu noi.

Cine câștigă și cine pierde în ziua de azi, când poți merge „Doar cu buletinul la Paris”?

Aflați (dacă nu știați) pe 21 august, din comedia regizată de Șerban Marinescu, care privește cu ochi necruțător realitatea de azi. Iluzii spulberate ale oamenilor onești, politicieni doar cu școala vieții, pensionari înfrânți de sărăcie, revoltați bine păziți de poliție. Și sloganul: “La vremuri noi, tot noi!”. Cu mitocanii ajunși la conducere, ce e de făcut? Păi… “s-o luăm de la capăt”. Fiindcă speranța moare ultima.

Crezi că devii omul securității și apoi pleci când vrei tu? Drama „Cel ales”, scrisă și regizată de Cristian Comeagă ne demonstrează că nu. Ai făcut pactul cu diavolul în tinerețe, ți-ai îndeplinit misiuni prin străinătate, ca agent de influență sau lichidator de oameni incomozi regimului comunist și te-ai și amestecat atât de bine cu vesticii, de crezi că ești de-al lor? Greșit, brațul lung al securității te manevrează constant. Și crezi că dacă a venit democrația ai scăpat? Nici vorbă, căci securitatea nu se predă. Ea se transformă.

La toate proiecțiile din cadrul „Caravanei filmului românesc” accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*