Turoperatorii ruși vor primi subvenții de la stat până la 15 euro pentru fiecare turist străin adus în țară

Turiști în Aeroportul Internațional Pulkovo - Sankt Petersburg. FOTO Cătălin SCHIPOR

Turoperatorii ruși vor primi subvenții de la stat până la 15 euro pentru fiecare turist străin pe care îl vor primi în RusiaCoeficientul subvenției va fi stabilit în funcție de regiunea unde a fost efectuată cazarea și nunumăr de servicii vândut.

Sankt-Petersburg și Moscova fiind deja destinații consolidate vor avea un coeficient mai mic de subsidie decât regiunile mai putin cunoscute.

„Noua măsură pe care a adoptat-o pe 30 aprilie Guvernul Rus, consider ca ilustrează rolul strategic pe care îl joaca turismul în economia țării, și nu atât turismul de outgoing, ci mai ales cel de incoming. Turismul de incoming în Rusia se deosebește de turismul intern, și spre deosebire de Romania, este o ramura separata a industriei turistice. Cadrul legal este deasemenea separat și mult mai permisiv tocmai pentru a atrage câți mai multi antreprenori in acest sector si implicit atragerea turiștilor străini în Rusia. Urmărind cifrele din ultimii ani ai turiștilor străini în Rusia, as spune ca strategia funcționează și că modelul ar trebui cel puțin folosit pentru inspirație și în România“, a declarat Andrei Vîlkovan, managerul agenției de turism Kalinka Travel din Sankt Petersburg.

Turoperatorii sunt eligibili pentru subvenții doar dacă atrag turiști din țările target ale strategiei de turism a Federației Ruse: Germania, Israel, SUA, Franța, Italia, Marea Britanie, Spania, Coreea de Sud, India, Japonia. Aceasta nu este singura măsura pentru stimularea turismului de incoming. În Federația Rusă, conform legislației în vigoare, există doua tipuri de tur-operatori: operatori de incoming și operatori de outgoing. Asigurarea unui operator de incoming este de 10 ori mai mică decât cea a unui turoperator de outgoing.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*