Începe a doua ediție a festivalului Cluj Symphony Experience

Cuj Symphony Experience a ajuns la a doua ediție

Pe 20 septembrie, începe a doua ediție a festivalului Cluj Symphony Experience care, timp de patru zile, transformă Clujul într-o scenă muzicală prin evenimentele speciale pregătite de organizatori.

Probabil cel mai așteptat eveniment este “Rock the Symphony”, sâmbătă începând cu ora 19.00 în Piața Unirii, unde mari nume ale muzicii românești vor cânta hituri celebre, într-o orchestrație specială, alături de orchestra simfonică Bigg Dimm a’Band.

Pentru că anul trecut i-a plăcut foarte mult la Cluj Symphony Experience, Dan Bittman, “vocea” trupei Holograf, revine pe scena festivalului și își invită fanii să cânte împreună. Cu piese ca “Ochii tăi”, “Banii vorbesc” sau “ Dincolo de nori” publicul va călători prin cei 40 de ani de muzică pe care trupa Holograf îi aniversează anul acesta, fără a lipsi însă nici piesa “Și îngerii au demonii lor” din cariera solo a artistului.

Salutul „Bună seara, prieteni!” va răsuna sambătă seara în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Cu vocea sa inconfundabilă, Cristi Minculescu va cuceri publicul cântând piese care l-au făcut celebru de-a lungul carierei, dar de data aceasta împreună cu orchestra Bigg Dimm a’Band. Va fi un show de excepție de la care nu vor dori să lipsească nici fanii genului rock, dar nici cei ai muzicii clasice, nici cei care și-au trăit adolescența fredonând “Strada ta”, “Floare de Iris” sau “Somn Bizar”, dar nici cei mai tineri clujeni.

Trupa HARA va cânta din tot sufletul “Ne vedem la Cluj!”, pentru că pentru membrii trupei Clujul este acasă și trăiesc de fiecare dată cu aceeași emoție revederea cu publicul. Seara va fi completată de Dj K-lu, producător și Dj care, deși se declară un introvertit, trăiește muzica cu pasiune și produce pentru a face oamenii să se miște și să zâmbească.

Cu orchestra Bigg Dimm a’Band a Academiei de Muzică “Gheorghe Dima”, condusă de profesorul Răzvan Metea, fanii festivalului s-au întâlnit și anul trecut și au trăit împreună o experiență extraordinară. De atunci orchestra a cântat pe malul mării, în avion, în delfinariu, în săli de concerte, sau în aer liber, adică oricunde a întâlnit un public gata sa o asculte. Cei 50 de muzicieni vor reveni anul acesta la Cluj Symphony Experience și promit o seară fantastică.

Și duminică începând cu ora 19.00 clujenii îi vor putea întâlni pe tinerii muzicieni în Piața Unirii în cadrul evenimentului Symphony of Colours și Flashmob, precum și vineri între orele 10.00-18.00 când SymphonyCity călătorește în autobuze și tramvaie.

Joi este ziua dedicată invitatului special, artistul norvegian Aksel Kolstad. Göteborgsposten l-a numit “Franz Liszt al vremurilor noastre”, presa americană l-a numit “Noul Victor Borge”, el însuși se declară “cel mai disponibil pianist clasic” și iși propune să facă o revoluție culturală. Pianist, compozitor, dirijor, comediant și sportiv, Aksel este genul de rebel care nu renunță la încercările de a sfida limitele, la a explora și a crea. A început studiul temeinic la pian la doar 4 ani, a studiat la Academia de Muzică din Oslo și și-a făcut debutul la New York, la Carnegie Hall, într-o sală plină care l-a aplaudat în picioare. A străbătut întreaga lume cu lucrările sale pentru pian, îI place să improvizeze și își pigmentează spectacolele cu momente de stand-up comedy, sau cu intro-uri sportive din cele mai neașteptate. A performat însă și cu cele mai mari orchestre de cameră la mari festivaluri din întreaga lume. Scrie partituri pentru orchestră mare, pe care o și direijează, dar și pentru pian solo. Este încântat să descopere locuri și oameni noi și să spună povești cu muzica sa.

Aksel Kolstad va începe programul festivalului cu o piesă muzical umoristică pentru copii, “Mozart for children”, după care va susține un workshop pe tema “Cum să cânți simfonic în secolul 21” la care vor putea participa muzicieni și studenți ai Academiei de Muzică “Gheorghe Dima”. Apoi va porni într-o călătorie prin cele mai frumoase locuri ale orașului, cântând la un pian aflat pe o platformă mobilă, însoțit de câțiva spectatori selectați printr-un concurs pe pagina de facebook a festivalului. Pentru că “Muzica e călătorie”.

Din program mai fac parte VR Symphony, o experiență muzicală virtuală de neratat, ce va putea fi experimentată de joi până sâmbătă între orele 10.00-18.00 în Piața Unirii și Baby Yoga Symphony, sâmbătă la ora 14.00 în Parcul Central, unde sunt așteptați părinții cu bebelușii lor la un program special creat pentru ei.

Cluj Symphony Experience, un festival dedicat comunității, diversității și multiculturalității are loc în perioada 20-23 septembrie și este un eveniment cu intrare liberă, la care sunt așteptați toți clujenii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*