FOTO VIDEO Agențiile de turism din Dobrogea, provocate la duel de Turkish Airlines Constanța. Cea mai bună echipă de bowling pleacă în Turcia

Campionatul de bowling pentru agențiile de turism, organizat de Turkish Airlines Constanța. FOTO GoNEXT
Campionatul de bowling pentru agențiile de turism, organizat de Turkish Airlines Constanța. FOTO GoNEXT

Bowling-ul este un joc sau sport de performanță?  E o distracţie, nu tocmai ieftină dar foarte versatilă: dacă-i adaugi un pahar de bere şi o gaşcă de amici, devine o alegere bună de seară sau de weekend. Așa gândesc și managerii de la Turkish Airlines care i-au adunat la Lake View seara trecută, pe toți partenerii de afaceri din Dobrogea, ca la un club exclusivist, unde se mai discuta și altceva în afară de afacerile curente.

Zece agenții de turism cu care turcii lucrează la noi și-au trimis cei mai buni jucători la “Campionatul de Bowling Turkish Airlines 2018” și timp de câteva ore oamenii din birouri au transpirat ca la carte încercând să doboare cât mai multe popice. Nu le-a fost ușor pentru că bila cu care arunci are 7 kg iar pista e lungă de 18 metri și lată doar de 1 metru. Iar la capăt sunt zece popice care trebuiesc doborâte (din prima, dacă se poate).

Ne-am amestecat printre jucători și-am încercat să-i găsim pe cei mai versați și mai obișnuiți cu jocul, să-i întrebăm micile secrete ale unor aruncări reușite. N-o să va mire, probabil, să aflați că mai toți veniseră pentru distracție – puțini chiar se pricep la bowling – iar atmosfera generală era de petrecere totală.

“Nu mă pricep, nu se vede ?! Mă distrez doar! Am fost și anul trecut dar am fost mai bună, am avut mai multă experiență – am luat chiar locul 3 ! Acum noroc că mă ridică echipa, am echipa bună. Parcă-s mai mulți adversari față de anul trecut” spune Mirela Grigore din echipa agenției “Expo Litoral Tourism”.

La fel ne-a spus și colega ei de breaslă, Ana Maria Sima. Era sufletul echipei TUI Travel Center și făcea tot ce putea să adune și câteva puncte pentru ai ei, însă mare lucru nu reușea.

“Nu prea mă pricep dar e un concurs și o socializare, plus că mă ridică restul echipei. Am tras cu ochiul și pe la adversari – se pare că sunt mai buni. Însă tot noi vom câștiga ! Am participat și anul trecut, dar anul asta sunt adversari mai buni” spune cu un zâmbet larg Ana Maria Sima, de la TUI Travel Center.

La pista de aruncări a echipei de la Paralela 45 era o veselie debordantă care-i molipsea pe toți din jur. Cea mai în formă era Laura Duțu: părea că ia jocul în serios, și am întrebat-o dacă a tras cumva cu ochiul și la adversari, să știe cam cum se poziționează față de nivelul lor.

“Am tras cu ochiul doar ca să vedem în ce-s fetele îmbrăcate, nu dacă-s mai buni ! (rade copios) Eu știu puțin bowling, mai mult de la televizor, iar restul echipei sunt la fel de ”profesionișți”. Ne ridicăm unii pe alții în concurs. E doar un mod de socializare pentru mine. Colegele mele au participat și la edițiile trecute, însă eu vin prima oară anul acesta” ne-a spus jucatoarea de la “Paralela 45”, Laura Duțu.

În termeni simpli, bowling înseamnă să dobori cât mai multe popice-ţintă din cele zece. Cum spuneam, nu e ușor dar sunt și câteva avantaje. De exemplu, nu prea te accidentezi când joci bowling, sau mai precis, nu te accidentezi grav. Un alt avantaj e că bowlingul nu are reguli multe și se-nvață repede. Dacă îţi explică cineva care se pricepe şi ştie să-ți arate mişcările de bază, deja poți să câștigi puncte cu lovituri bune.

Am remarcat-o pe Corina Martin – venise cu echipa ei de la “Mistral Tours” și era într-o formă de zile mari.

“Chiar mă pricep, îmi și place, este al cincilea an când particip cu echipa noastră și vrem să câștigăm, desigur. Este un mod de socializare între parteneri economici după modelul occidental, iar compania Turkish Airlines știe să facă asta și ne reunește într-un mod foarte plăcut prin sport” spune Corina Martin și dă fuga la pista de aruncări pentru că-i venise rândul în timp ce ne dădea interviul.

A fost o seară de poveste la Lake View cu distracție, muzică (în boxe răsuna Tarkan – Kiss, Kiss) răcoritoare, pizza și dulciuri din belșug. Genul de petrecere cu de toate, la care turcii sunt neîntrecuți.

“Este o oportunitate pentru toate lumea; suntem aici împreună cu agențiile noastre din Dobrogea ca să ne distrăm. E bine să uităm câteodată de muncă, de birou, de stress, de tot și de toate. Mulți dintre ei nici nu știu bowling și le-a fost oarecum teamă să vină dar le-am spus că nu asta contează cel mai mult ci atmosfera pe care o avem aici, ca-ntre prieteni. Nici echipa noastră Turkish Airlines nu joacă ca niște profesioniști dar astăzi suntem mai mult gazde și organizatori așa că vom juca mai puțin” ne-a declarat Günes Tanay, reprezentanta companiei aeriene Turkish Airlines.

Turneul de Bowling Turkish Airlines a ajuns la a 5-a ediție la Constanța, iar anul acesta l-a avut ca invitat de onoare pe consulul Turciei de la malul mării, Mustafa Uygar Sertel. “Eu susțin toate echipele aici la bowling, dar mai ales evenimentul în sine. Le urez succes tuturor echipelor și sper că turneul asta să-i ajute și la creșterea relațiilor de afaceri” a spus Mustafa Uygar Sertel.

Campionatul de Bowling Turkish Airlines a avut loc pentru prima dată în 2012, cu scopul de a reuni agențiile de turism și de a utiliza competiția plăcută a sportului ca instrument de comunicare. La nivelul întregii rețele Turkish Airlines, acesta este cea de-a 7-a ediție, iar în acest an se desfășoară în 51 de țări și 102 destinații.

Pe lângă agențiile din zona Dobrogei, la acest turneu participă agenții din întreaga lume: aproximativ 1000 de agenții  și 3000 de jucători se bucură de acest eveniment. Echipa cu cel mai bun scor din fiecare țară ajunge în finala turneului, care va avea loc în luna mai în Istanbul.

Campionii finalei vor câștiga bilete de avion și o vacanță în Antalya, iar celelalte agenții participante vor avea parte de alte surprize plăcute. În anul 2014, câștigătorii primei ediții a turneului organizat în Constanța au reprezentat România la mare finală din Antalya, unde au ocupat locul 3.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*