Turiștii ruși, interesați de litoralul românesc. Agenții de turism din Sankt Petersburg vin să vadă județele Constanța și Tulcea

Un parteneriat încheiat între părțile române și ruse ce pot aduce mulți turiști în România. FOTO Andrei Vîlkov

România era, până nu demult, aleasă ca destinație turistică de cetățenii ruși. Peste 2000 de vizitatori pe an vedea doar litoralul românesc. În prezent, cifrele au scăzut dramatic – mai puțin de 1000 de turiști ruși vizitează toată România în fiecare an. O agenție de turism din Sankt Petersburg – condusă de un constănțean – crede încă în potențialul țării și în special al litoralului românesc.

În luna mai, reprezentanții a 15 agenții de turism din Sankt Petersburg vor ajunge pe litoralul românesc într-un infotrip, pentru a le arăta că încă mai au de ce să le recomande clienților lor România.

„După o lungă absență de pe stațiunile noastre, vom aduce împreună cu noi colegi cunoscuți, precum partenerii de la Balkan Express, ce s-au alăturat cu bucurie proiectului nostru. Info-tripul face parte dintr-o strategie demarata din 2017 împreună cu Asociația Litoral Delta Dunării. Agenții turistici sunt toți din Petersburg, pentru că orașul Constanța și Petersburg sunt orașe înfrățite din 2007, tocmai ce am împlinit 10 ani de colaborare“ a declarat Andrei Vîlcovan, directorul Kalinka-Travel pentru GoNext.ro.

Evenimentul are loc în virtutea colaborării și strategiei de promovare a litoralului românesc a Asociației Litoral – Delta Dunării către piața turistică rusească, chiar dacă Asociația și-a încetat activitatea în urma deciziei unanime a membrilor săi.

Andrei Vîlcovan speră că se vor putea relua relațiile care existau în urmă cu mai bine de șase ani. Au existat discuții cu reprezentanții aeroporturilor din Mihail Kogălniceanu, Sankt Petersburg și Moscova, existând deschidere din partea acestora de introducere a unor linii charter care să lege litoralul de cele două mari orașe din Rusia. Trebuie doar să se atragă clienții necesari care să justifice introducerea acestor linii.

Decizia de a organiza un info trip pe litoralul românesc a fost luată după ce anul trecut a făcut același lucru în județul Prahova, iar rezultatele au fost unele pozitive.

„În continuarea eforturilor demarate împreună cu Asociația Litoral – Delta Dunării și Federația Asociațiilor de Promovare Turistică și cu susținerea valoroasă a Turkish Airlines, Kalinka-Travel își aduce partenerii din Sankt Petersburg în Constanța pentru a le prezenta potențialul stațiunilor de pe litoralul românesc. Împreună cu Mistral Tours – Constanța, în cadrul info-tripului vom conduce invitații noștri atât în stațiuni de litoral, precum Venus, Eforie Nord, Mamaia, dar și în Delta Dunării și în orașul Constanța“, a precizat Andrei Vîlcovan pentru GoNEXT.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Revista presei - turism (săptămâna 13 aprilie - 19 aprilie) - iVisit.ro
  2. FOTO Litoralul românesc și Delta Dunării, promovate - la Târgul de Turism de la Sankt Petersburg - de o agenție de turism rusă, deținută de un constănțean | GoNext

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*