Turismul afectat în Regatul Belgiei de mai multe acțiuni greviste

Grevă în Belgia în rețeaua de transport în comun. FOTO Ludwig Wallendorff

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Belgiei că, pentru ziua de vineri, 28 septembrie, sunt preconizate mai multe acțiuni greviste.

Sindicatele funcționarilor au anunțat o manifestație de protest în Bruxelles, acțiune ce va avea ca rezultat perturbări ale circulației rutiere și ale rețelei de transport în comun, în special în zona centrală a capitalei Bruxelles. De asemenea, este și o grevă a personalului de bord al companiei aeriene Ryanair, în urma căreia va fi afectat programul de zbor al curselor acestei companii pentru aeroporturile belgiene.

Se recomandă cetățenilor români să obţină informaţii de actualitate privind condiţiile de transport, consultând paginile web ale operatorilor de transport public: STIB (www.stib-mivb.be), TEC (www.infotec.be), SNCB (www.belgianrail.be), să solicite informații prin telefon (Contact Center +32 (0)70.23.20.00, care va fi deschis începând cu ora 06:00, ora locală), precum și paginile de Facebook (facebook.com/lastib) și Twitter (@stibmivb), unde personalul specializat va răspunde tuturor solicitărilor.

Pentru consultarea drepturilor pasagerilor transportului aerian se recomandă persoanelor interesate să acceseze link-ul https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_ro.htm și să citească drepturile și condițiile înscrise în biletul de călătorie achiziționat.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Belgiei: +3223475338, +3223450040 și +3223441658, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Bruxelles: +3223440854.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://bruxelles.mae.ro, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*