Grevă în Germania și Olanda a personalului de bord al companiei aeriene Ryanair

Aeronavă Ryanair. FOTO Facebook/Ryanair

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Federală Germania că, pentru ziua de vineri, 28 septembrie, a fost anunțată greva personalului de bord al companiei aeriene Ryanair, în urma căreia va fi afectat programul de zbor al curselor acestei companii pentru aeroporturile aflate pe teritoriul R.F. Germania. De asemenea, în Regatul Țărilor de Jos, potrivit Asociaţiei Piloţilor de Linie olandezi,  este posibilă desfăşurarea unei greve a personalului de bord al companiei aeriene Ryanair, cu afectarea programului de zbor al curselor din aeroporturile olandeze (Schiphol Amsterdam, Eindhoven şi Maastricht).

Se recomandă cetățenilor români să obțină informații de actualitate privind zborurile anulate accesând link-ul https://www.ryanair.com/de/de/travel-updates sau https://www.ryanair.com/de/de/.

Pentru consultarea drepturilor pasagerilor transportului aerian, se recomandă persoanelor interesate să acceseze link-ul https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_ro.htm și să citească drepturile și condițiile înscrise în biletul de călătorie achiziționat.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Republica Federală Germania : + 493021239555, +493021239514 și +493021239516, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Berlin: +4916090884680.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://berlin.mae.ro, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*