Turism de calitate în zona Pietroasa – Glăvoi din Munții Bihor

Turism de calitate în zona Padiș - Glăvoi din Munții Bihor. FOTO: CJ Bihor

Consiliul Județean Bihor intenționează să realizeze un proiect de dezvoltare a unui turism de calitate în zona Padiș – Glăvoi din Munții Bihor, în scopul creșterii atractivității zonei pentru turiști.

În cadrul ședinței ordinare de joi, 27 octombrie, s-a mai realizat un pas pentru acest obiectiv. Consilierii județeni au aprobat solicitarea Consiliului Județean Bihor către Primăria Pietroasa, pe raza căreia se află platoul Glăvoi, de trecere a unei suprafețe de teren de 67.147 mp din proprietatea comunei în proprietatea publică a Județului Bihor.

În cadrul proiectului se are în plan amenajarea drumului de acces către Platoul Glăvoi, din DJ 763. Totodată, înainte de coborârea spre platou, ar urma să se amenajeze o parcare. Astfel, toți cei care doresc să parcurgă traseele care pornesc din Glăvoi sau să înnopteze în zonă, vor avea un spațiu dedicat pentru parcarea mașinilor. Se vor evita astfel situațiile din prezent, când mașinile sunt parcate direct pe platou, printre corturi. Cei care doresc să campeze, vor avea posibilitatea să staționeze la marginea platoului pentru a-și descărca echipamentele, ulterior mașina fiind dusă la parcarea amenajată.

În plus, în cadrul proiectului se are în vedere amenajarea unor dușuri și toalete ecologice, astfel încât să existe servicii corespunzătoare unui turism civilizat.

În perioada următoare, Serviciul Proiecte cu Finanțări Nerambursabile din cadrul Consiliului Județean Bihor va căuta axe de finanțare cu fonduri europene.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*