Traseele turistice din județul Cluj au fost pregătite de salvamontiști pentru perioada de după ridicarea restricțiilor de circulație

Traseele turistice au fost marcate de salvamontiști. FOTO Consiliul Județean Cluj

Cu gândul la perioada ce va urma stării de urgență, salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj pregătesc, de mai bine de o lună, traseele turistice din județ.

Au fost, astfel, reparcurse toate traseele din județ, s-a realizat o inventariere a necesarului pentru refacerea marcajelor și au fost demarate lucrările de curățare a traseelor și de montare de noi stâlpi indicatori, realizați la Baza Salvamont din Cheile Turzii. În acest context, au fost deja remarcate principalele trasee turistice din zonele Cheilor Turzii și Făget.

Salvatorii montani vor continua munca la traseele turistice astfel ca, odată cu ridicarea restricțiilor de circulație datorate stării de urgență cauzate de pandemie, clujenii și cei ce vizitează județul să beneficieze de trasee turistice accesibile, curățate și foarte bine semnalizate.

În județul Cluj sunt aproape de 100 de trasee turistice însumând circa 800 de kilometri și care sunt situate în zonele Cheile Turzii și Munții Trascăului, Făget, Vlădeasa, Muntele Mare și Munții Gilăului.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*