Trafic intens la granițele României: Peste 500.000 de persoane au tranzitat în ultimele 24 de ore

FOTO Poliția de Frontieră

Numărul de persoane care au efectuat sâmbătă, 5 august, formalitățile de control la granițele României a atins cifra impresionantă de peste 500.000. Aceasta reprezintă o creștere semnificativă de aproximativ 69 la sută față de perioada similară a anului trecut, când au fost înregistrate aproximativ 297.000 de treceri.

Potrivit IGPF, cel mai mare trafic s-a înregistrat la frontiera româno-ungară, unde aproximativ 235.000 de persoane au trecut frontiera, reprezentând o creștere impresionantă de 153 la sută în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent, când numărul persoanelor care au efectuat formalitățile de frontieră a fost de aproximativ 92.700.

Pe sensul de intrare în România, s-au înregistrat 257.178 de persoane, printre care și 18.082 de cetățeni ucraineni. Începând cu data de 10 februarie 2022 și până la 5 august 2023, în total, au intrat în România 5.413.351 de cetățeni ucraineni.

Acest trafic intens are loc în contextul sezonului estival, iar autoritățile se așteaptă la o creștere a valorilor de trafic în principal la granițele cu Bulgaria și Ungaria, mai ales în fiecare sfârșit de săptămână. Pentru a face față acestei situații, au fost luate măsuri pentru suplimentarea arterelor de control și personalului la punctele de trecere a frontierei până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere.

Poliția de Frontieră Română menține legătura permanentă cu autoritățile de frontieră din Ungaria și Bulgaria pentru a stabili măsuri comune pentru o desfășurare cât mai rapidă și eficientă a formalităților de control.

Reprezentanții Poliției de Frontieră Române îndeamnă cetățenii să utilizeze și celelalte puncte de frontieră existente pentru a evita aglomerările, având în vedere că majoritatea participanților la trafic utilizează Punctele de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II și Petea de la granița cu Ungaria și PTF Giurgiu de la granița cu Bulgaria.

În paralel cu numărul mare de treceri ale frontierei, polițiștii de frontieră au fost implicați în diverse activități specifice în zonele de competență, identificând 57 de fapte ilegale (20 infracțiuni și 37 contravenții) comise de cetățeni români și străini. Valoarea amenzilor contravenționale aplicate se ridică la aproximativ 50.000 lei, iar bunuri în valoare de aproximativ 485.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării. De asemenea, au fost împiedicați să intre în țară 19 cetățeni străini care nu îndeplineau condițiile legale și nu s-a permis ieșirea a 21 de cetățeni români din diferite motive legale.

Poliția de Frontieră continuă să acționeze în colaborare cu alte instituții relevante pentru a asigura un schimb eficient de informații și date, în vederea gestionării eficiente a situațiilor apărute la frontierele țării.

Cetățenii sunt încurajați să acceseze aplicația Trafic on-line pentru a obține informații actualizate privind situația punctelor de frontieră deschise traficului internațional.

În contextul acestei situații, autoritățile fac apel la cetățeni să manifeste răbdare și să respecte toate regulile și formalitățile de control la frontiere pentru a asigura un trafic cât mai sigur și fluent.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*