Trafic intens la granițele României în week-end: peste 1,3 milioane de persoane și 125.400 de vehicule au trecut prin punctele de control

Trafic intens la granițele României în week-end

România a înregistrat în weekend o activitate de frontieră intensă, cu peste 1,3 milioane de persoane, cetățeni români și străini, efectuând formalitățile de frontieră în ambele sensuri de deplasare. Aceasta reprezintă o creștere semnificativă de aproximativ 40 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut.

Conform datelor oferite de Poliția de Frontieră, în ziua de duminică, 6 august, au fost efectuate formalitățile de control pentru aproximativ 499.500 de persoane și peste 125.400 de mijloace de transport, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire al țării.

Pe sensul de intrare în România, s-au înregistrat 260.779 de persoane, dintre care 19.153 erau cetățeni ucraineni. Din datele statistice, începând cu data de 10 februarie 2022 și până la 6 august, aproximativ 5.432.504 cetățeni ucraineni au intrat în România.

În ciuda volumului mare de trafic, Poliția de Frontieră a reușit să deruleze controlul de frontieră cu operativitate și în conformitate cu legislația națională și comunitară. Totuși, în ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră au constatat 63 de fapte ilegale, dintre care 31 au fost infracțiuni și 32 contravenții, comise atât de cetățeni români, cât și străini.

Amenzile contravenționale aplicate în această perioadă se ridică la aproximativ 11.000 de lei, iar bunuri în valoare de aproximativ 197.500 de lei au fost ridicate în vederea confiscării. De asemenea, 14 cetățeni străini au fost opriți să intre în țară pentru că nu îndeplineau condițiile legale, iar 22 de cetățeni români nu au fost autorizați să părăsească țara din motive legale.

În scopul asigurării siguranței și respectării legii, Poliția de Frontieră colaborează cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, pentru a asigura un schimb eficient de informații și o acțiune integrată în gestionarea fluxului de persoane și bunuri la frontierele României.

Cetățenii care intenționează să călătorească peste granițe sunt sfătuiți să acceseze aplicația Trafic on-line, disponibilă la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/, pentru a obține informații actualizate privind punctele de frontieră deschise traficului internațional. operativ de date și informații pentru gestionarea, în mod eficient, a cazurilor apărute.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*