Touroperator român: Cererile de cazare pentru litoralul bulgăresc au explodat în perioada de Sfânta Maria, Bulgaria fiind singura țară europeană care a eliminat restricțiile pentru turiștii români

România este cea mai importantă sursă de turiști pentru litoralul bulgăresc

Travel Planner – unul dintre cei mai importanți touroperatori români specializați pe litoralul bulgăresc, apreciază că vânzările către turiștii români pentru litoralul bulgăresc au crescut foarte mult în ultimele zile, în special cu ocazia perioadei de Sfânta Maria.

„Au fost cazuri când hotelurile au primit sute de rezervări zilnic și au dublat gradele de ocupare de la o zi la alta. Motivul este acela că turiștii s-au relaxat după decizia guvernului de la Sofia, adoptată începând cu 1 august. Ar mai trebui spus că e un semnal clar că nu vor mai fi până la finalul sezonului restricții referitoare la intrarea în țară, iar rezervările au explodat ca atare”, declară Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner.

Tarifele practicate de agențiile de turism specializate pe Bulgaria sunt, la ora actuală, mai mici decât cele practicate de platforme de rezervări online renumite cu până la 50 la sută. Motivul este că hotelierii din Bulgaria se bazează pe agențiile de turism românești, care le asigură un flux mare și constant de turiști, și au încredere în ele. În general, hotelurile din sudul litoralului bulgăresc au tarife mai mici cu 10-15 la sută față de cele practicate în nord.

În prezent, prețul mediu la un hotel de 4 stele pe litoralul bulgăresc este de 610 de euro, calculat din rândul hotelurilor de calitate, majoritatea amplasate pe plajă, în apropierea acesteia sau cu servicii pe plajă. Serviciile sunt all inclusive, pentru 2 adulți si 1 copil. Pentru un hotel de 5 stele, cu aceleași condiții, tariful mediu per cameră este de 800 de euro.

Cel mai scump hotel este Reina del Mar din Obzor, cu 1.139 de euro de cameră per sejur, 5 nopți, 2 adulți și un copil, ultra all inclusive. Este unul dintre cele mai promițătoare proiecte hoteliere din Bulgaria, asemănător cluburilor turcești, cu mâncare bună, camere mari și spațioase și mult spațiu în general.

Potrivit consultanților Travel Planner, cel mai bun raport calitate preț este de 647 de euro per sejur la Evrika Beach în sud, respectiv de 685 de euro la Grifid Bolero în nord. Acestea sunt două dintre cele mai bune hoteluri pentru familiile cu copii de pe litoralul bulgăresc.

În medie, cu între 650 și 750 de euro per sejur camera, o familie poate achiziționa un pachet turistic de calitate, la un hotel bun, aproape de plajă, cu șezlonguri incluse în preț și servicii all inclusive sau ultra all inclusive. Însă pot apărea surprize plăcute și la 500 de euro.

„Românii sunt, în continuare, dornici de a călători. Programele restaurantelor și barurilor de pe litoralul bulgăresc sunt normale, acestea fiind deschise și în interior. La 1 august, bulgarii au lansat un semnal clar de ridicare a restricțiilor, dată la care au eliminat prezentarea unei declarații pe proprie răspundere impusă românilor. Din acest motiv, nu ar trebui să ne așteptăm nici la noi restricții, nici la impunerea carantinei, în ceea ce privește destinația Bulgaria. De altfel, în prezent, principala grijă a românilor și principalul factor de decizie în privința unei destinații este impunerea carantinei la intrare sau la întoarcerea în țară”, apreciază Sebastian Constantinescu.

Românii aleg în prezent hotelurile de calitate, de 4 și 5 stele, de pe litoralul bulgăresc, unde se pot distanța fizic. Involuntar, având în vedere creșterea numărului de rezervări, hotelurile au început să ajungă la 50 – 60 la sută grad de ocupare, unele chiar până la 70 – 75 la sută. Acestea reglează gradul de ocupare prin stop sales sau prin creșterea tarifelor și micșorarea ofertelor speciale, deoarece nu vor să aibă un impact negativ asupra serviciilor.

„Ca o noutate, față de prima parte a pandemiei, turiștii români au început să meargă și în sudul litoralului bulgăresc, unde sunt resorturi mari, de calitate ridicată. Ne așteptăm în general ca această creștere mare să continue până în septembrie”, subliniază Sebastian Constantinescu.

Odată cu creșterea cererii au început să scadă reducerile. Cele de 40 la sută sunt tot mai rare, dar se practică în continuare reduceri de până la 30 la sută.

„Până la finele lunii iulie a fost o perioadă când turiștii veneau direct cu bagajele la agenție. În prezent, după weekend-ul de Sf. Maria hotelurile au multe locuri libere, dar situația este foarte dinamică. Le recomand celor care vor să-și facă rezervările, să le facă măcar cu o săptămână înainte”, adaugă Sebastian Constantinescu.

Iată care este topul Travel Planner al stațiunilor de pe litoralul bulgăresc, în funcție de cerere. Subliniem că la ora actuală se caută izolarea și calitatea.

  1. Nisipurile de Aur
  2. Sunny Beach
  3. Obzor (se bucură de un succes foarte mare, acum aici fiind înregistrată e cea mai mare densitate de români deși este mai mică ca stațiune. Au multe hoteluri de brand)
  4. Albena (se menține în topul preferințelor dar din cauza unor politici mai defensive, au avut reduceri de tarife mai mici)
  5. Resorturi izolate de pe tot litoralul bulgăresc.

În ultima vreme a crescut și cererea pentru hotelurile adults only din Bulgaria, turiștii căutând alternative la structurile de cazare din România și din Grecia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*