Sezonul de schi continuă în stațiunile montane prahovene

Gradul de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică ar putea fi limitat la cel mult 70 la sută din capacitatea maximă a acestora

Părinții și-au eliberat programul și au alocat fonduri suplimentare pentru a petrece vacanța copiilor cu activități în aer liber, prin urmare toate domeniile schiabile din Prahova au fost luate cu asalt în prima săptămână din februarie, de asemenea și unitățile de cazare au fost ocupate în procent de peste 95 la sută în toată zona montană.

Potrivit Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova (APDT Prahova), operatorii din cele trei stațiuni montane prahovene au întâmpinat turiștii cu diverse activități: la Sinaia s-a deschis un Super-Snowpark, cu trambuline pentru cei îndrăzneți și un family track pentru toate vârstele; la Bușteni a avut loc Cupa Caraimanului, iar la Azuga s-au organizat tabere de schi. În plus, duminică s-a deschis pârtia Carp din Sinaia, una dintre cele mai dificile pârtii de schi omologate din România.

„Carpul este una dintre cele mai dificile și abrupte pârtii omologate din țara noastră. Și cu siguranță, una dintre cele mai frumoase. Pentru prima dată în istoria orașului Sinaia am amenajat-o integral. Amenajarea Carpului a fost o provocare care a început în urmă cu mai mult timp. Am achiziționat un utilaj care să poată face față înclinației. Chiar și așa, s-a muncit în condiții foarte dificile, dar rezultatul este fenomenal”, a declarat primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, pe pagina oficială de Facebook a primăriei.

Și ofertele unităților de cazare continuă. Astfel, o vilă de 3 stele din Sinaia propune un sejur cu trei nopți de cazare în cameră dublă și mic dejun la doar 330 lei/ persoană.

În acest moment instalațiile pe cablu sunt închise din cauza vântului, dar se așteaptă ca în zilele următoare vremea să-și revină și astfel iubitori sporturilor de iarnă să se bucure în continuare de zăpadă. În perioada 12 – 13 februarie va avea loc KidsSki Challenge la Azuga.

Și zonele de deal ale județului au fost căutate la începutul lui februarie, cum ar fi Câmpina și Slănic, unde turiștii au fost atrași de cel mai mare planetariu 4K din România, care prezintă „Cerul de sub pământ”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*