Selecție pentru „Tabăra de vară pentru cercetași” – Predeal 2022

Selecție pentru „Tabăra de vară pentru cercetași" - Predeal 2022. FOTO: MApN

Ministerul Apărării Naționale a lansat marți, 10 mai, concursul național pentru selecția participanților la cea de-a XIV-a ediție a Taberei de vară pentru cercetași – „Fii cel mai bun! Fii la înălțime!”. Activitatea este organizată în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Asociația de Caritate din Armata României „Camarazii”.

La ediția din acest an, organizată la Predeal, în perioada 3 – 10 iulie, cu sprijinul Statului Major al Forțelor Terestre, se pot înscrie elevii care sunt, la momentul desfășurării concursului, în clasele a VI-a și a VII-a.

Din cele 32 de locuri disponibile, patru vor fi ocupate de elevi instituționalizați, cu rezultate foarte bune la învățătură, selecționați cu sprijinul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție și patru de elevi cu situație socială defavorizată, selectați cu sprijinul Asociației de Caritate din Armata României „Camarazii”. Celelalte 24 de locuri (12 echipe) sunt scoase la concurs.

Concursul de selecție a participanților la tabără se desfășoară într-o singură etapă, doar prin intermediul Internetului, în perioada 10 – 17 mai. Echipele formate din câte doi elevi vor trebui să completeze un formular de înregistrare și să răspundă la 30 de întrebări.

Întrebările concursului sunt formulate din materiale publicate pe site-urile: www.mapn.ro, www.armataromaniei.ro, www.nato.int, http://europa.eu, www.mae.ro și acoperă domenii precum: Armata României, NATO, UE, participarea militarilor români în misiuni internaționale și cariera militară.

În perioada 18 – 24 mai, juriul competiției va evalua răspunsurile trimise de fiecare echipă și va întocmi clasamentul concursului pe baza punctajului obținut.

Detaliile cu privire la organizarea taberei, condițiile și regulile de participare, precum și datele de contact pot fi obținute de pe pagina web: www.mapn.ro/tabara.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*