Sărbătorile de iarnă au debutat oficial în Vilnius: Pom de Crăciun ca tort uriaș pentru aniversarea a 700 de ani a orașului

Pom de Crăciun ca tort uriaș pentru aniversarea a 700 de ani a orașului Vilnius. FOTO: Vilnius Christmas tree 2022. @Saulius Žiūra

Sezonul sărbătorilor de iarnă este în plină desfășurare în Vilnius, capitala Lituaniei. Orașul și-a aprins principalul brad de Crăciun, pe 26 noiembrie.

Vilnius este cunoscută pentru pomii săi de Crăciun deosebiți din 2015, iar de această dată instalația este la fel de impresionantă, înfățișând un tort uriaș de aniversare, în mai multe straturi, conceput special pentru cea de-a 700-a aniversare a orașului. Mii de oameni au venit să vadă instalația de lumini și tradiționala ceremonie oficială de lansare a sărbătorilor, care a fost din nou live după doi ani. Decorată cu 700 de lumânări și 700 de ornamente, instalația seamănă cu un tort elegant de aniversare, multistrat, alăturându-se interpretărilor emblematice ale pomului de Crăciun din trecut din Vilnius.

Instalația brad/ tort de aniversare este fuziunea dintre eleganță și estetica de iarnă. Având 25 de metri înălțime și 22 de metri lățime, copacul radiază farmec de sărbătoare, cu zece kilometri de ghirlande și ornamente iluminate, de inspirație barocă. Forma sa este o oglindă a capodoperelor gastronomice din Vilnius: cele trei straturi albe sunt împodobite cu candelabre decorative, puternic luminate, în timp ce interiorul ascunde o bijuterie de aur – un copac format din 6.000 de ramuri de brad, ornamente aurite, ghirlande strălucitoare și un vârf strălucitor.

„Nu există zi de naștere fără un tort aniversar, este o tradiție care datează din epoca romană. Oamenii obișnuiau să creadă că lumânările simbolizează lumina vieții, iar fumul lor le ducea dorințele spre ceruri. Iar interiorul tortului ascundea o surpriză – o monedă sau un inel – care avea să-i aducă noroc pe tot parcursul anului celui care l-a găsit. Sperăm că tortul aniversar al lui Vilnius și surpriza din interiorul acestuia să bine dispună, de asemenea, vizitatorii și să le îndeplinească cele mai profunde dorințe”, a comentat Dominykas Koncevičius, creatorul instalației de pom de Crăciun.

Pe lângă bradul de Crăciun, Vilnius are multe evenimente de iarnă pregătite pentru acest sezon de sărbători. Piețe de Crăciun inspirate din basme, produse artizanale, delicatese și cadouri, un patinoar amenajat într-unul dintre cele mai neobișnuite locuri ale orașului – curtea unei foste închisori vechi de un secol, Lukiškės Prison 2.0, al 43-a concurs de costume de sărbători și bazarul internațional de caritate.

Programul complet al evenimentelor de Crăciun din Vilnius este disponibil aici.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*