Săptamâna Haferland, se ține în diverse localități din județele Brașov și Mureș și vrea să atragă turiști și sași plecați din țară

Începe săptămâna Haferland

Regiunea săsească din Transilvania a fost denumită ”Țara Ovăzului” sau Haferland, întrucât localnicii obișnuiau să cultive cu precădere ovăzul, din cauza climatului mai aspru.

Săptămâna Haferland este cel mai mare eveniment cultural dedicat promovării zonei săsești din Transilvania.
Festivalul “Săptămâna Haferland” își propune să atragă deopotrivă sașii întorși acasă și turiștii care vor să descopere o zonă de poveste, acesta fiind cel mai mare eveniment dedicat promovării culturii săsești din Transilvania.

Cea de-a șasea ediție a Săptămânii Haferland va avea loc în perioada 2-6 august 2018 și va include localitățile: Archita, Roadeș, Saschiz, Rupea, Criț, Bunești, Meșendorf, Cloașterf, Viscri.

Bisericile fortificate din Țara Ovăzului vor găzdui concerte de orgă și muzică clasică, iar satele săsești vor fi animate de ateliere de meșteșuguri, expoziții, proiecții de film în aer liber, dansuri și muzică de fanfară, balul săsesc, plimbări cu bicicleta și activități pentru copii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*