Salvatorii din cadrul Salvamont au de acum posibilitatea de a comunica și din zonele fără semnal, cu ajutorul STS

Dispeceratul Salvamont. FOTO Salvamont România

Salvamont România beneficiază de noul sistem de radiocomunicații digitale, implementat de către Serviciul pentru Telecomunicații Speciale, pentru asigurarea comunicațiilor în zonele izolate, fără acoperire cu alte sisteme de radiocomunicații sau rețele de telefonie mobilă.

Implementat în anul 2019 la nivelul a 21 de județe, sistemul a fost testat de către salvamontiști, rezultatele obținute fiind de excepție privind calitatea semnalului și acoperirea teritorială mai ales în zonele montane.

Sistemul permite vizualizarea, pe monitoarele calculatorului sau ale terminalului mobil, locația sau deplasarea în teren a salvatorului, conectarea stației automat pe cel mai bun releu, precum și interconectarea cu sistemele de radiocomunicații existente utilizate de elicopterelor SMURD și de celelalte echipaje ale agențiilor de intervenție în situații de urgență.

Serviciile Salvamont din Gorj, Alba, Maramureș, Prahova lucrează deja pe acest sistem cu terminale proprii. Salvatorii montani din județele Bacău, Bihor, Brașov, Caraș, Dâmbovița, Harghita, Hunedoara, Satu Mare și Sibiu utilizează temporar terminalele aparținând STS, urmând să utilizeze, la rândul lor, terminale proprii.

Pentru salvarea montană acest proiect reprezintă un mare pas înainte, iar rezultatele bune obținute au determinat continuarea, și în acest an, a acestui program pentru a asigura o acoperire cât mai bună teritorială în folosul agențiilor specializate de intervenție în situații de urgență care răspund la apelurile cetățenilor efectuate la Numărul de urgență 112.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*