Posibile perturbări în transporturile publice din Franța în urma manifestațiilor și acțiunilor de protest

Calais, Franța. FOTO Marco W

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republică Franceză că, în numeroase orașe, sunt prevăzute manifestații și acțiuni de protest pentru data de 24 ianuarie 2020.

SNCF (compania națională de căi ferate) și RATP (Regia autonomă a transporturilor pariziene) anunță că sunt posibile perturbări în transporturile publice. Direcția Generală a Aviației Civile (DGAC) amintește pasagerilor să se informeze pe lângă companiile aeriene despre situația zborurilor, fiind posibile perturbări ale zborurilor. Pentru zborurile operate de compania Air France, informațiile pot fi consultate pe site-ul companiei.

Federația sindicală din porturi și docuri anunță că transporturile maritime de mărfuri și pasageri vor fi afectate în următoarele zile, iar călătorii sunt invitați să urmărească orarul pe site-ul companiilor maritime.

Cetățenii români se pot informa în legătură cu situația din transporturile pariziene și zona Ile-de-France pe site-ul RATP, iar pentru programul trenurilor pe site-ul SNCF.

Informații referitoare la orarul trenurilor sunt disponibile pe pe site-ul SNCF , fiind actualizate în fiecare zi la ora 17:00, pentru trenurile din ziua următoare.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență: Ambasada României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General al României la Lyon: +33643627736 și Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela, în funcție de zona în care se află.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*