Salvamontiștii din Dâmbovița au salvat 7 turiști aflați pe Muntele Bătrâna

Intervenție a Salvamontiștilor. FOTO Salvamont Dâmbovița

Echipa Salvamont Salvaspeo Dambovita aflata la Baza de salvare montana Pestera a fost alertata in data de 18 februarie 2024 in jurul orei 18:00, sa intervina in sprijinul unui grup de sapte turisti care se aflau in Șaua Batrana la o altitudine de 2000.

Doua persoane din cadrul grupului erau epuizate fizic si usor hipotermice, fiind in imposibilitatea de a se deplasa.

Date fiind conditiile meteo nefavorabile (temperatura scazuta si vant), am intervenit intr-un timp foarte scurt pentru acordarea primului ajutor si transportarea celor doua victime la Baza Pestera.

Echipa de prim raspuns, formata din doi salvatori montani pe un ATV cu senile, a pornit catre zona specificata de turisti, alegand cel mai rapid traseu. Din cauza intemperiilor si a stratului  de zapada, acestia au ajuns la victime in jurul orei 18:35. A doua echipa de salvare formata din trei salvatori a insotit restul grupului pana la Baza Pestera.

Actiunea de salvare s-a incheiat la 21:30 cand tot grupul impreuna cu salvatomontistii au coborat de pe munte si au fost dusi la o unitate de cazare” – Salvamont Dâmbovița.

Turistii sunt in afara oricarui pericol urmand ca astazi sa isi continue deplasarea catre casa.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*