Românii sunt sfătuiți de autorități să depună toate eforturile pentru a se întoarce în țară

Aeroportul Internațional Henri Coandă. FOTO AIHCB

Toți turiștii români care se află în străinătate sunt sfătuiți să depună demersuri pentru scurtarea șederii și să revină în țară în cel mai scurt timp, în contextul evoluției la nivel global a infecției cu COVID-19 și a demersurilor întreprinse de alte state în vederea gestionării și prevenirii răspândirii acesteia. Mai mult decât atât, orice călătorie în străinătate în situația actuală trebuie evaluată cu responsabilitate și din perspectiva riscurilor antrenate de măsurile adoptate de statele de tranzit și destinație.

Aceste măsuri pot afecta inclusiv traficul aerian și pot suferi modificări de la o zi la alta. În acest sens, se recomandă contactarea agențiilor de voiaj și a companiilor aeriene în vederea modificării zborurilor și a identificării unor rute alternative pentru retur. De asemenea, se recomandă consultarea informațiilor disponibile pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe și pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României în străinătate.

Situația cetățenilor români aflați în afara granițelor rămâne o prioritate constantă pentru misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României din străinătate, care depun eforturi pentru identificarea unor soluții cu prioritate pentru cazurile excepționale și umanitare. În acest sens, turiștii români care se află în străinătate sunt sfătuiți să manifeste responsabilitate. Identificarea de soluții reprezintă un exercițiu comun, o responsabilitate comună.

Cetățenii români cu domiciliu sau reședința în străinătate sunt sfătuiți să respecte cu strictețe recomandările făcute de autoritățile din aceste state. De asemenea, deplasările către România nu sunt recomandate. Aceste deplasări pot fi afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța celor de acasă

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*