Ministerul Turismului se laudă cu creșteri ale numărului de turiști în țara noastră

Vacanță la mare. FOTO rawpixel.com
Vacanță la mare. FOTO rawpixel.com

Țara noastră a înregistrat, în primele 3 luni ale acestui an, o creștere de 5,8% a numărului de turiști pe întreg teritoriul României. Astfel, conform datelor INS, numărul persoanelor care au ajuns în unitățile de cazare este de 2.317.600, în creștere cu peste 128.000 de persoane.

Cea mai mare creștere a numărului de turiști din primul trimestru a fost înregistrată în rândul turiștilor din România, de 9,7%.

„Aceste cifre ne arată încă o dată că măsurile luate în ultima perioadă de Guvernul PSD au fost menite în a crește numărul de turiști din țara noastră. Voucherele de vacanță au reprezentat un ajutor real pentru industria turistică din țara noastră, având în vedere că 1,2 milioane de persoane plătite din bani publici primesc vouchere de vacanță în valoare de 1450 de lei. Tocmai pentru că a fost o măsură care și-a dovedit eficacitatea, Guvernul României a decis, anul trecut, ca această măsură să fie prelungită și pentru 2019 și 2020. Pe lângă faptul că a fost o măsură socială, voucherele de vacanță au reușit să scoată la lumină multe dintre unitățile de cazare care nu erau clasificate. Astfel, anul trecut, a fost înregistrată o creștere cu 60% a numărului de certificate de clasificare emise de Ministerul Turismului”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

De asemenea, numărul înnoptărilor înregistrate în unitățile de cazare a crescut cu 8,7% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*