Phoenicia Holiday Resort este gazda copiilor din familii defavorizate dar și a unei dezbateri despre drepturile copiilor

Copii vor avea unde să se joace. FOTO Annie Spratt

De 1 iunie, Phoenicia Hotels aduce zâmbete pe chipurile senine ale copiilor. De Ziua Internațională a Copilului, Phoenicia Holiday Resort se va transforma într-un colțișor desprins din basme, destinat celor mici.

Zeci de copii ce provin din medii devaforizate se vor putea bucura pe întreg parcursul zilei de facilitățile complexului, dar și de programele artistice special pregătite pentru ei.

În același timp, aici se vor ține dezbateri sub titulatura „Cum protejăm drepturile copiilor?” , între orele 11:00-12:00, cu participarea autorităților județene și locale, reprezentanți ai asociaților și fundațiilor umanitare, ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copiilor, jurnaliști dar și părinți. Participanții sunt invitați să ia parte la dialog și să identifice strategii de soluționare a problemelor cu care se confruntă copiii ce provin din medii defavorizate, sau ale căror speranțe în a-și construi un viitor decent în Romania, sunt condiționate de o educație și posibilități materiale reduse.

Cativa dintre indicii ingrijoratori ai prezentului sunt:

  • 4 200 000 de români lucrează în afara granițelor;
  • 100 000 de copii din Romania cresc fără ambii părinți alături, aceștia fiind plecați la munca în străinătate;
  • 80 000 de copii cresc în țara noastră cu un singur părinte alături, celălalt fiind plecat din țară la munca in străinătate;
  • 62 .055 copii cu handicap neinstituționalizați existau la noi în țară la finele anului 2017;
  • 7,89% din totalul copiilor sunt cu handicap instituționalizați sau nu.

Prin aceste dezbateri constructive, Phoenicia Hotels, prin reprezentanții săi, își propune să tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește viitorul și șansele de integrare pe care România le oferă copiilor ce provin din astfel de medii.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*