VIDEO Pescarii din Jurilovca, subiect de documentar pentru studenții de la UNATC București

Pescarii din Jurilovca, subiect de documentar pentru studenții de la UNATC București

Pescarii din Jurilovca au ajuns subiect de documentar pentru studenții Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) „I.L. Caragiale” București. Documentarul urmează să participe la un concurs național și la unul european.

O echipă de studenți de la UNATC a petrecut, în luna decembrie a anului trecut, o zi pe Lacul Razelm, alături de pescarii locali. Ei au fost ajutați de Asociația Delta Dunării și Asociația de Pescari din Jurilovca să observe cum decurge o zi de iarna în viața unui pescar.

„În noiembrie 2020, câțiva studenți de la Universitatea Națională de Arta Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale, ne-au cerut sprijinul, ca să filmeze pescari la pescuit, pe Lacul Razim. Au venit în decembrie, cu prima ninsoare, au mers pe frig la Jurilovca, iar rezultatul îl vedeți mai jos: un film realizat de câțiva studenți talentați, care redă frumusețea acestei meserii, dar mai ales viața grea a pescarilor. Veți vedea și <<partenerii>> de pescuit ai pescarilor: pelicanii care așteaptă și ei un pește”, povestesc reprezentanții Asociației Delta Dunării.

De altfel, în localitatea Jurilovca începe să prindă contur un nou produs turistic, „O zi în barcă cu pescarii”. Astfel, doritorii merg la pescuit în barcă cu pescarii ca să vadă una dintre cele mai vechi îndeletniciri din Delta Dunării.

Documentarul realizat de studenții Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) „I.L. Caragiale” București urmează să participe la un concurs național și la unul european.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. AMDTDD

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*