Pescărești la Ghindărești este numele festivalului cu specific lipovenesc de la începutul lunii septembrie din localitatea cu același nume

Cine are poftă de un festival lipovenesc?

UPDATE

FESTIVALUL A FOST ANULAT!

„Festivalul Pescărești la Ghindărești se amână pentru o dată pe care o vom anunța curând.
Ne cerem scuze pentru afectarea planurilor de călătorie și vă asigurăm că sunt motive obiective care ne determină să luăm această decizie. Respectăm tradiția și cultura comunității de staroveri și suntem alături de ei în această decizie de a respecta obiceiurile cuvenite în memoria membrilor decadați din comunitatea lipovenilor. Ne dorim ca prima ediție a festivalului să fie un moment de bucurie atât pentru oaspeții pe care îi așteptăm cu drag, cât și pentru comunitatea care ne va fi gazdă bună. Suntem încrezători că ne veți fi alături la o data ulterioară și că ne înțelegeți motivele care ne fac să luăm această decizie.

Suntem cu gândul la voi pentru a reprograma experiența culinară și culturală gândită pentru cei ce vor să descopere comunitatea de lipoveni din Ghindărești!“ au transmis reprezentanții festivalului.

 

Am decis să amânăm desfășurarea festivalului Pescărești la Ghindărești. Vă rugăm să ne fiți alături și în transmiterea acestei informații către publicul vostru!

Vă mulțumim încă o dată pentru preluarea inițială și implicarea în diseminarea inițiativei noastre pe care suntem nevoiți să o reprogramăm la o dată pe care o vom comunica ulterior.

 

La începutul lunii septembrie, pe 2, malul Dunării din dreptul localității Ghindărești va răsuna de acorduri vesele de hamorșka, îmbiindu-i pe vizitatorii festivalului cu cea mai bună ciorbă de pește și cea mai bună saramură, gătite cu măiestrie în stil lipovenesc de către localnici.

Festivalul Pescărești la Ghindărești îi așteaptă pe turiști și localnici la prima sa ediție, cu un program dinamic ce va îmbina delicioasele tradiții culinare locale pescărești cu muzica și dansurile rusești.

Între o strachină de ciorbă și o îmbucătură de icre proaspete, vizitatorii se vor putea plimba cu lotca tradițională pe Dunăre pentru a admira frumusețile locului, vor putea învăța să dea la rame, cum să gătească lipovenește în cadrul atelierelor noastre de gătit, își vor putea încerca norocul la pescuit și admira, proba sau cumpăra costume și accesorii tradiționale lipovenești, realizate artizanal.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*