Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 nu vor mai intra în carantină la sosirea în țară dintr-o zonă de risc

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a hotărât, luni seară, că persoanele ce pot face dovada vaccinării împotriva COVID-19 nu vor mai intra în carantină la sosirea în țară dintr-o zonă de risc.

Astfel, conform hotărârii CNSU sunt exceptate de la măsura carantinei aplicabilă persoanelor care sosesc în România din țările/ zonele de risc epidemiologic ridicat sau persoanelor contact direct ale unei persoane confirmate, acele persoane care au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2 inclusiv cea de a doua doză și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la administrarea celei de a 2-a doză până la data contactului direct sau până la data intrării în România.

„Dovada efectuării vaccinului, inclusiv data administrării celei de a 2-a doză se va realiza prin intermediul documentului emis de unitatea sanitară care l-a administrat, din România sau din afara țării”, se precizează în hotărârea CNSU.

Totodată, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat și lista țărilor/ zonelor/ teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea. Lista a intrat în vigoare de marți, 19 ianuarie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*