Persoanele care călătoresc în Turcia vor avea obligația, de săptămâna viitoare, de a prezenta un rezultat negativ al testului PCR, efectuat cu maxim 72 ore înainte

Detaliu din Marele Bazar din Istanbul. FOTO Adrian Boioglu

În conformitate cu ultimele masuri referitoare la pandemia COVID-19, cetăţenii care vor călători începând cu data de 28 decembrie, cu avionul, și cetăţenii care vor călători din data de 30 decembrie pe cale terestra și maritima, vor avea obligația de a prezenta un rezultat negativ al testului PCR, efectuat cu maxim 72 ore înainte de intrare în Turcia.

Potrivit reprezentanților Ambasadei Turciei la București, cetăţenii care nu vor prezenta un test PCR negativ, nu vor fi îmbarcați în avion.

„Persoanelor care nu prezinta un test PCR cu rezultat negativ li se va aplica măsura de carantină la adresa de cazare declarată – casă, hotel etc, persoanele care nu au un loc de cazare vor fi carantinate în unitățile stabilite de Direcția de Sănătate din Turcia. Testele PCR vor putea fi efectuate în a 7-a zi a perioadei de carantină, iar rezultatul negativ al testului PCR conferă ieşirea din carantina a persoanei în cauza după cea de a 7-a zi, iar cetățenilor ale căror rezultate la testul PCR vor fi pozitive, li se va aplica tratamentul impus de către Ministerul Sănătății în conformitate cu regulamentul pandemiei COVID-19”, se precizează pe pagina de Facebook a ambasadei.

Având în vedere că în ultimele 10 zile s-a observat că virusul a suferit modificări în țări precum Marea Britanie, Danemarca și Africa de Sud, cetăţenii care vor sosi în Turcia trebuie să prezinte un rezultat negativ al testului PCR, efectuat cu maximum 72 ore înainte și să declare adresa la care se vor carantina. În cazul în care la cea de a doua testare PCR din ziua a 7-a rezultatul va fi negativ, se va decide ieşirea din carantină. În cazul în care rezultatul va fi pozitiv în urma testării, se va impune tratament corespunzător.

Această hotărâre este în vigoare până la 1 martie 2021.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*