Orașul Tăuții Măgherăuș a câștigat locul I la Concursul EDEN – Destinații Europene de Excelenţă, ediţia 2019

Primăria Tăuții-Măgherăuș. FOTO Defrenrokorit - Operă proprie, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4028631

Proiectul EDEN – Destinaţii Europene de Excelenţă a fost lansat în anul 2006 de Comisia Europeană, având ca scop dezvoltarea turismului durabil, decongestionarea destinațiilor clasice, reducerea sezonalității, redirecționarea fluxurilor de turiști către destinații non-tradiționale și încurajarea creării de rețele între participanții la proiect.

Fiecare ţară organizează un concurs de proiecte pentru desemnarea destinației de excelență a țării respective, conform temei stabilite în cadrul Comitetului Consultativ pentru Turism, întrunit la nivel european. În urma concursurilor organizate, are loc desemnarea Destinațiilor Europene de Excelență – winner (locul I) şi runners-up (locurile II-IV), conform procedurii agreate de Comisia Europeană.

În urma desemnării Destinațiilor Europene de Excelență ale României din anul 2019 de către Ministerului Turismului, în cadrul concursului EDEN, cu tema turismul de sănătate și relaxare, destinațiile câștigătoare sunt:

  • Tăuții Măgherăuș – locul I
  • Albac – locul II
  • Parc balnear Băile Figa – locul III
  • Județul Harghita – locul IV
  • Ocna Șugatag– locul V

Toate cele 5 destinaţii vor fi incluse în Rețeaua EDEN la nivel naţional şi european şi vor putea deveni membre ale Asociaţiei EDEN (www.youredenexperience.com).

Destinaţia clasificată pe locul I va participa la festivitatea de premiere de la Bruxelles și va fi promovată pe site-ul www.edenineurope.eu prin crearea unei pagini speciale.

De asemenea, destinațiile vor fi promovate prin canalele media ale ministerului și vor fi premiate la nivel național în cadrul unei festivități. Concursul a fost derulat în cadrul Proiectului Romania EDEN Contest 2019, cofinanțat de Comisia Europeană.

România a participat la toate ediţiile concursului EDEN, fiind selectate în prezent 39 destinații europene de excelență.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*