FOTO VIDEO Turcia a inaugurat Istanbul New Airport, care va fi cel mai mare aeroport din lume

Noul Aeroport din Istanbul. FOTO Turkish Airlines

Inaugurarea celui mai mare aeroport din lume, Istanbul New Airport, s-a făcut în prezența președintelui Regep Erdogan, cu ocazia aniversării a 95 de ani de când Turcia a devenit republică. Cursele aeriene vor fi mutate treptat pe noul aeroport, cel vechi, Mustafa Kemal Ataturk, urmând a fi închis în luna Decembrie.

Istanbul New Airport va deservi 90 de milioane de pasageri în primă fază, și potrivit estimărilor, în aproximativ zece ani de zile va ocupa o suprafață totală de 7.700 de hectare și va avea până la 200 de milioane de pasageri pe an, cu șase piste de aterizare. Aceasta înseamnă aproape dublu față de traficul înregistrat de actualul cel mai mare aeroport din lume,  Hartsfield-Jackson din Atlanta.

Cursele aeriene se vor muta treptat de pe actualul aeroport din Istanbul, de pe partea europeană, Mustafa Kemal Ataturk, care are un trafic de 64 de milioane de pasageri pe an, până în luna decembrie. În același timp, Sabiha Gokcen Airport, care înregistrează un trafic de 31 millioane de pasageri pe an, va rămâne deschis.

Interiorul Istanbul New Airport îmbină designul turcesc și islamic, , iar turnul de control care are formă de lalea, a câștigat International Architecture Award în 2016.

Pasagerii pot folosi aplicații mobile și inteligența artificială în interiorul aeroportului, este eficient din punct de vedere energetic, iar sistemul de securitate este unul high – tech.

Turkish Airlines sunt cei care vor lansa primele zboruri de aici, către trei destinații locale: Ankara, Antalya și Izmir. De asemenea, vor fi curse și către Baku și Ercan, în nordul Ciprului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*