Orașul Corabia și atracțiile turistice din zonă, promovate în Conferința “Dunărea în Anul Centenar”

Primăria Corabia. FOTO primariacorabia.ro

Turistul român și cu atât mai mult cel străin știe foarte puține detalii despre împrejurimile orașului Corabia. Frumusețea naturală a zonei de pe malul Dunării vor fi, de astăzi, promovate la nivel național.

Orașul Corabia găzduiește, începând de pe 20 aprilie 2018, Conferința pentru dezvoltarea turismului cultural “Dunărea în Anul Centenar”. Evenimentul organizat de Lost in Vibe Entertainment, Primăria Corabia și Consiliul Juețean Olt aduce în prim plan principalele obiective din oraș, precum și zonele care pot fi vizitate de turiștii străini și români care ajung acolo pe cale rutieră sau pe Dunăre, la bordul navelor de croazieră fluviale.

Timp de două zile, organizatorii își propun să reunească principalii actori din piața de turism pentru implementarea strategiei de promovare cultural-turistică și a Stopover-urilor vaselor de croazieră în portul Orașului Corabia în vederea contribuirii la identificarea unor soluţii de promovare şi valorificare a potenţialului Dunării.

Invitații vor avea ocazia să cunoască, ajutați de un ghid de turism, zona Islaz, Monumentul Eroilor din Corabia, Portul Turistic și Cetatea Sucidava. În a doua zi, este programată Conferința dedicată Rivierei Dunării și Orașului Corabia. Invitații vor pleca apoi spre Mănăstirea Brâncoveni și Cabana Roșca.

Ce poți să faci în Orașul Corabia

Orașul Corabia, cunoscut și sub numele de orașul teilor este o localitate situată în județul Olt, pe malul Dunării. În apropiere, poți vizita Cetatea Sucidava – un castru roman inclus în patrimoniul UNESCO – singurul din Olt și al 7-lea din țară.

La Corabia au loc frecvent evenimente de ținută, expoziții de artă și dezbateri științifice. De menționat este și faptul că în oraș turiștii beneficiază de servicii publice complete, iar delicvența tinde spre zero.

Organizatorii acestui eveniment vor să obțină o mai bună comunicare între tur-operatorii români și internaționali specializați pe incoming, turism intern și exten, turism dunărean, dar și conștientizarea importanței dezvoltării turistice în zonă.

Corabia poate să devină un hub pentru navele de croazieră care tranzitează Dunărea. Anual, pe la Porțile de Fier II trec aproximativ 250 de vase de croazieră. Numărul lor a crescut de 20 ori în ultimii 26 ani.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*