Operatorii de plaje sunt scutiți cu 30 la sută de la plata contravalorii contractelor de închiriere

Plaja din Constanța. FOTO ABADL
Plaja din Constanța. FOTO ABADL

Administrația Națională „Apele Române” a înaintat către Ministerul Finanțelor Publice o propunere de act normativ, cu scopul de a sprijini agenții economici care au încheiat contracte de închiriere pentru plaje, care prevede reducerea cu 30 la sută a contravalorii acestora.

„Prin actul normativ aprobat în ședința de guvern, titularii contractelor de închiriere la Marea Neagră sunt scutiți de la plata sumei datorate cu titlu de chirie. Această sumă reprezintă o reducere cu 30 la sută din contravaloarea contractelor de închiriere pentru anul 2020. În mod evident, aceste sume nu vor mai fi incluse la plata datoriilor scadente”, a declarat Ervin Molnar, director general al Administrației Națională „Apele Române”.

Propunerea legislativă răspunde solicitărilor formulate de operatorii economici care au încheiat contracte de închiriere a plajelor cu Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral, ținând cont de faptul că activitățile aferente sezonului estival 2020 nu se desfășoară la capacitate optimă, datorită măsurilor de protecție stabilite pentru prevenirea răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

„Propunerea noastră își dorește să fie o compensare a pierderilor financiare pe care operatorii de plaje le au sau le-ar putea avea în acest sezon estival”, a adăugat Ervin Molnar, director general al Administrației Națională „Apele Române”, după ședința de guvern.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*